Η αρχή έγινε με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το οποίο διεξήχθη το τετραήμερο 14 με 17 Απριλίου. Ακολούθησε αυτό της Νέας Δημοκρατίας το τριήμερο 6 με 8 Μαΐου και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το χρονικό διάστημα μεταξύ 20 και 22 του τρέχοντος μηνός, ενώ προ ημερών διεξήχθη και το β΄ μέρος του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25.

Τα συνέδρια όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς το τριήμερο από Παρασκευή 3 έως και Κυριακή 5 Ιουνίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, από το οποίο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος που θα διαδεχθεί τον Παύλο Μαρινάκη που έχει αναλάβει καθήκοντα γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Εκπλήξεις δεν αναμένονται στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ καθώς για τη θέση του προέδρου έχει «κλειδώσει» ο Ορφέας Γεωργίου που σήμερα είναι γραμματέας Οργανωτικού (του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου της ΟΝΝΕΔ μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Κεντρικής Επιτροπής).

Σύμφωνα με πληροφορίες την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναμένεται να επισημάνει τον σημαντικό ρόλο που α κληθεί να διαδραματίσει η νέα γενιά στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.