Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν στα πλαίσια της επίσκεψης του στη χώρα μας. Στο καλωσόρισμα του ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στη δύσκολη σχέση του Ιράν με τη Δύση λόγω του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και την ανάγκη να μην υπάρξει ένας καινούργιος πόλεμος. Είπε ο Κ. Παπούλιας:

« Έχουμε κοινές ιστορικές καταβολές, οι πολιτισμοί μας είναι αρχαίοι πολιτισμοί που έδωσαν πολλά πράγματα στον κόσμο. Γι’αυτό και ανησυχούμε με την κατάσταση που επικρατεί. Είναι ένα κενό εμπιστοσύνης περισσότερο. Αναφέρομαι στο πυρηνικό σας πρόγραμμα. Η Ελλάδα είναι υπέρ των διαπραγματεύσεων, απορρίπτει κάθε άλλη λύση. Προς αυτή την κατεύθυνση ξέρετε ότι προσπαθούμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμφιλιώσουμε τα πράγματα. Δεν μπορεί να σκεφτούμε ένα καινούργιο πόλεμο. Θα είναι μια μεγάλη καταστροφή για όλο τον κόσμο, για την Ευρώπη και ιδιαίτερα για μας που είμαστε πολύ κοντά»

Ο υπουργός του Ιράν, Μ. Μοτάκι, με τη σειρά του ανέφερε «προβλήμαρα στη γειτονιά» της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα αντιμτωπίζει κάποια προβλήματα στη γειτονιά της, όπως αντιμετωπίζουμε και εμείς κάποια θέματα στη γειτονιά μας. Στα τελευταία 30 χρόνια οι δύο χώρες μας είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες είτε σε διμερές είτε σε πολυμερές επίπεδο. Εγώ απλά αναφέρω τις διμερείς και τριμερείς επαφές που εσείς είχατε όταν ήσασταν Υπουργός των Εξωτερικών. Σήμερα στην περιοχή μας χρειάζεται να υιοθετηθούν πάλι ανάλογες πρωτοβουλίες».