Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απένειμε τα εύσημα της στην ελληνική αστυνομία για τις επιτυχίες στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Σε δήλωση της τόνισε την ανάγκη το πολιτικό σύστημα «να δείξει μηδενική ανοχή». Επίσης χαρακτλήρισε «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ελληνικής  πολιτείας και αυτονόητο πεδίο συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων» την έξαρθρωση της τρομοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι πρόσφατες επιχειρησιακές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας συνιστούν  θετική εξέλιξη.

Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με πρόσφατη την απόφαση της δικαιοσύνης για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων  αλλά και με νωπές ακόμα τις μνήμες από μια Αθήνα παραδομένη στις συμμορίες των κουκουλοφόρων, το πολιτικό σύστημα οφείλει να δημιουργήσει αναχώματα σε όσους απεργάζονται αναβίωση τέτοιων γεγονότων, οφείλει να δείξει μηδενική ανοχή στη βία.

Στη Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύουμε ότι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση, αλλά και η οριστική εξάρθρωση της τρομοκρατίας με την παραπομπή όλων των εμπλεκομένων στη δικαιοσύνη καθώς και η τήρηση του νόμου, πρέπει να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ελληνικής  πολιτείας και αυτονόητο πεδίο συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων»