Με ένα νέο σύνθημα αναμένεται να πορευτεί η κυβέρνηση μέχρι τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. «Το είπαμε, το κάναμε!» θα αναφέρει όλο και πιο συχνά ο πρωθυπουργός και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου από ‘δω και πέρα.

Το σύνθημα έκανε την εμφάνισή του στην ανάρτηση που έκανε χθες στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας! Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά», για να προσθέσει αμέσως μετά: «Σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!».

Αυτό που επιθυμεί το κυβερνητικό επιτελείο είναι να αναδειχθεί η αξιοπιστία μεταξύ λόγων και έργων, σε μια προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες, να τον εμπιστευτούν και πάλι.