Κλείνει σχεδόν ένας μήνας από την εισβολή στην Ουκρανία και προκαλεί αίμα προσφυγικές ροές και παγκόσμια ανασφάλεια, είπε ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ακόμα ότι ο οικονομικός απόηχος παραπέμπει στην κρίση του 2008 και μίλησε για ένα παγκόσμια εφιαλτικό τρίγωνο το οποίο συνεχώς ανατροφοδοτείται.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι εξαντλημένοι λόγω των πιέσεων και πρόσθεσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία μποεί να ναρκοθετήσει την παγκόσμια ανάπτυξη. Οι προκλήσεις προβάλλουν μεγαλύτερες και τα εμπόδια ψηλότερα. Η υπέρβαση αυτών των προκλήσεων είναι μονόδρομος. Η Ελλάδα από την αρχή συντάχθηκε με το διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων. Στο πλευρό της Ουκρανίας και των χιλιάδων ομογενών μας. Δεν διστάσαμε στις ρωσικές κάννες να προτάξουμε ανθρωπιστική βοήθεια και αμυντική.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα ανοικοδομήσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα όσον αφορά στην Τουρκία ότι η πόρτα μας μπορεί να είναι κλειστή σε κάθε πρόκληση αλλά ανοικτή στον διάλογο. Τόνισε ακόμα ότι είμαστε απέναντι στον αναθεωρητισμό.

Στην Ουκρανία αντιμάχεται ο σύγχρονος πολιτισμός με τον ανατολίτικο δεσποτισμό του παρελθόντος. Πρέπει να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια βίαης αλλαγής συνόρων και η προσπάθεια κάθε ηγέτη που θέλει να γίνει αντιδημοκρατικά ηγεμόνας. Η Ελλάδα, οι Έλληνες είμαστε με την δημοκρατία», πρόσθεσε.