Ιδιαίτερη βαρύτητα στο επικείμενο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του και για το λόγο αυτό προετοιμάζεται εντατικά από τώρα, παρά το γεγονός ότι φέτος το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 και 18 Μαΐου και όχι τον Φεβρουάριο όπως συνηθιζόταν. Θυμίζουμε ότι στο περιθώριο της εν λόγω διοργάνωσης είχε κλειστεί για παράδειγμα η συμφωνία της Microsoft προκειμένου να έρθει και να επενδύσει στη χώρα μας.

Αντίστοιχα deal είναι πολύ πιθανόν να κλειστούν και φέτος, καθώς ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντήσει κάποιους από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες του πλανήτη, πέραν φυσικά από τις επαφές που θα έχει με πολιτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο. Ο πρωθυπουργός θα τους εξηγήσει αναλυτικά την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην μεταμνημονιακή Ελλάδα και θα τους τονίσει ότι το έδαφος είναι πρόσφορο για επενδυτικές κινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δεν θα πραγματοποιηθεί στο ομώνυμο ελβετικό θέρετρο, αλλά στη μακρινή Σιγκαπούρη. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του που διεξάγεται εκτός Ελβετίας καθώς το 2002 είχε γίνει στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης μετά τις επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους. Αυτή τη φορά ο λόγος είναι η πανδημία, καθώς θεωρείται ότι η Δημοκρατία της Σιγκαπούρης θεωρείται ασφαλής χώρα για να φιλοξενήσει τους υψηλούς συμμετέχοντες.