Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ετοιμότητα να συνεργαστούν και συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο, «στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας και του στενού συντονισμού Ελλάδας- Κύπρου», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο twitter.

ΔΗΣΥ: Ο Ιωάννης Κασουλίδης γνωρίζει τη θέση του ΥΠΕΞ όσο κανείς

Ο Ιωάννης Κασουλίδης υπήρξε πάντοτε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην πατρίδα, με τη συμβολή του ήδη να είναι τεράστια σε μια σειρά θεμελιωδών ζητημάτων που άπτονται της εξωτερικής μας πολιτικής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον διορισμό του Ιωάννη Κασουλίδη το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο, χθες, Τρίτη.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι: «Σήμερα (11/1) ανέλαβε εκ νέου τη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών. Μια θέση την οποία γνωρίζει όσο κανείς και είμαστε βέβαιοι ότι και πάλι θα καταθέσει το άπαν των δυνάμεών του για την προώθηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της πατρίδας μας.

Θέλουμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον Ιωάννη Κασουλίδη στα καθήκοντα που αναλαμβάνει, με τη βεβαιότητα ότι θα ασκήσει αυτά του τα καθήκοντα με τον πατριωτικό ρεαλισμό που τον διακρίνει».

Του διορισμού του κ. Κασουλίδη προηγήθηκε η παραίτηση του κ. Χριστοδουλίδη από τη θέση του ΥΠΕΞ.