«Το σκηνικό αυτό που ζούμε, γιατί θα το δούμε και σε άλλα επεισόδια, δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστημιακό άσυλο. Και είναι ένα τρικ που κάνει η ΝΔ, ενώ γνωρίζει ότι παραμένουν οι προβλέψεις του νόμου Διαμαντοπούλου σε αυτό το νομοσχέδιο που θα φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλάει για πανεπιστημιακό άσυλο, προβοκάροντάς το με συγκεκριμένες ενέργειες ενός χώρου που δεν αποτελεί ούτε κίνημα, ούτε μέρος του κινήματος. Όσοι θεωρούν διαμαρτυρία αυτού του είδους τις ενέργειες και αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, υπουργό Δικαιοσύνης και Πρόεδρο της Βουλής, έχουν σοβαρές ευθύνες», ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ο κ. Σοφιανός εκτίμησε ότι ο έντιμος συμβιβασμός που επιδιώκει η κυβέρνηση, θα είναι επώδυνος για τον ελληνικό λαό, προσθέτοντας ότι αυτός ο συμβιβασμός είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με την οποία παρατάθηκε η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που τη συνοδεύει. Είπε ακόμη ότι το ΚΚΕ προτείνει ρήξη με την ΕΕ και αυτή την οικονομία που έχει ματώσει τον ελληνικό λαό, η δε ρήξη αυτή προϋποθέτει λαό ενημερωμένο, αποφασισμένο και οργανωμένο.

Αναφερόμενος στα όσα λέγονται περί «κόκκινων γραμμών» διερωτήθηκε: «Το 2015 το θέμα είναι να μην μειωθούν και άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί;». Και συμπλήρωσε λέγοντας: το ζήτημα σήμερα είναι «ανάκτηση των απωλειών και γι’ αυτή την ανάκτηση να κόψει το λαιμό της η κυβέρνηση».

Τέλος αναφερόμενος στη συνομιλία του προέδρου Ομπάμα με τον υπουργό των Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Νίκος Σοφιανός δήλωσε ότι «μισό δισ. δολάρια ήταν η συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση με τους Αμερικάνους. Αυτόν τον καιρό 45 εκατομμύρια έδωσαν για να εκσυγχρονιστούν αεροσκάφη 35 χρόνων. Εμείς δεν είμαστε ούτε με τους Αμερικάνους, ούτε με τη Μέρκελ, αλλά η λογική που λέει ότι θα παίξουμε με τον Ομπάμα, ο οποίος είναι ο τίμιος διαμεσολαβητής για να βγάλουμε άκρη έχει κόστος και αυτό το κόστος το πληρώσαμε».