Ο Παύλος Πολάκης, «αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Πειραιώς, ο κ. Πολάκης «είπε ότι τη “δεύτερη φορά” ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές», μιλώντας σε κομματική εκδήλωση. «Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, “πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο”», προσθέτει.

«Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και το διχασμό.

Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014», κατέληξε η ΝΔ.

Πολάκης: «Θα έρθει η άλλη φορά»

Σημειώνεται πως κατά την επίμαχη εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα χθες, Δευτέρα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε πράγματι σε όσα «πρέπει να κάνουμε την άλλη φορά» καθώς «θα έρθει άλλη φορά» και «πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε και να το κάνουμε πάρα πολύ συγκεκριμένο συγκεκριμένο».

Σύμφωνα με ηχητικό που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση των «Παραπολιτικών», ο κ. Πολάκης έστρεψε τα πυρά του κατά της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, στην οποία άσκησε κριτική για το έργο της, αλλά και κατά της ΑΑΔΕ. Η ΑΑΔΕ «δεν πρέπει να επανέλθει υπό πολιτικό έλεγχο για το ποιους κυνηγάει, πώς τους κυνηγάει και γιατό; Πού ρίχνει το βαρος;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας πως αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να συζητηθούν στο Συνέδριο του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΑΔΕ συστάθηκε την 1η Ιανουαρίου 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντικαθιστώντας τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.