«Σε ό, τι αφορά στους τρεις πεσόντες αξιωματικούς, το Πολεμικό Ναυτικό αποδίδει τον προσήκοντα σεβασμό και τις απαιτούμενες τιμές στους ηρωικούς νεκρούς των Ιμίων, με ειδικές εκδηλώσεις μνήμης, τόσο στην επιχειρησιακή τους βάση, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού, όσο και στο Ναυτικό Σταθμό της Κω, που αποτελεί τη στρατιωτική εγκατάσταση του Κλάδου, που βρίσκεται εγγύτερα στο θαλάσσιο χώρο όπου χάθηκαν οι τρεις Αξιωματικοί του. Στις υπόψη εγκαταστάσεις έχουν φιλοτεχνηθεί μνημεία, που αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο το σεβασμό και την αναγνώριση της ελληνικής Πολιτείας στους τρείς ήρωες αξιωματικούς. Συνεπώς, η κατασκευή επιπρόσθετων μνημείων ούτε θα προσθέσει στην απότιση φόρου τιμής για τους πεσόντες, ούτε απαιτείται να καταδείξει κάτι το αυτονόητο, δηλαδή των ελληνική κυριαρχία στις νήσους και νησίδες του Αιγαίου».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνιου Γρέγου για το αν προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να ανεγείρει μνημείο στα νησιά των Ιμίων προς τιμήν των πεσόντων ηρώων του Έθνους καθώς και το αν αποδέχεται το καθεστώς των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.
Ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος προς τον κ. Γρέγο τονίζει ότι «διαφωνεί πλήρως με το ύφος και το περιεχόμενο του εισαγωγικού κειμένου της ερωτήσεως, με αναφορές μάλιστα σε «εδαφική» ήττα, καθόσον χρησιμοποιείτε ή ενδεχομένως και υιοθετείτε ορολογία πιο προωθημένη και από αυτήν της άλλης πλευράς».
«Περαιτέρω είναι σαφές, πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας, όπως και τα όρια του FIR Αθηνών, έχουν καθορισθεί με Διεθνείς Συμβάσεις και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που έχουν κυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων και δεν υπάρχει καμία περίπτωση μονομερούς μεταβολής, ούτε περιθώριο διασταλτικών ερμηνειών. Συνεπώς ουδεμία «εδαφική ήττα» υπήρξε και το νομικό καθεστώς των νήσων και νησίδων του Αιγαίου ήταν και παραμένει σαφές και αδιαμφισβήτητο από τη Διεθνή Κοινότητα» δηλώνει ο κ. Καμμένος.
Επιπροσθέτως, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, « η συνεχής αναφορά και ρυμούλκησή μας σε συζητήσεις περί «γκρίζων ζωνών», ευνοεί μόνο τους εμπνευστές της, προσφέροντας ερείσματα για ανάπτυξη νομικά έωλων και αυθαίρετων θεωριών. Σε ό, τι αφορά στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αλλά και στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλώνω κατηγορηματικά ότι τα εθνικά δίκαια είναι απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα».
Ο υπουργός τονίζει ότι «η παρούσα πολιτική ηγεσία, από την πρώτη ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων της, έχει αποδείξει εμπράκτως την αποφασιστικότητά της στα ζητήματα προάσπισης των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων , καθώς και το σεβασμό που αποδίδει σε όλους εκείνους που έπεσαν υπέρ πατρίδος. Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο παραβρέθηκα στις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των τριών ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά πραγματοποίησα ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, για πρώτη φορά μετά το 1996, καταδεικνύοντας με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι η Ελλάς δεν προκαλεί, αλλά ταυτοχρόνως δεν απεμπολεί το δικαίωμα ενάσκησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων ανά την ελληνική επικράτεια».