«Όλες οι δημοσκοπήσεις συνηγορούν στο γεγονός ότι υπάρχει διψήφια διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, για ποιο λόγο να προβαίναμε σε χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί της προτάσεως που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «την επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμού των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Σύμφωνα με τον βουλευτή «συζητάμε για ένα μη θέμα, που αγγίζει καταφανώς τα όρια του κωμικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση γιατί η κυβέρνηση αντί να φθείρεται, ενισχύεται και αντί να κάνει την αυτοκριτική του,  επιστρέφει στις ακρότητες του προ κυβερνητικού του παρελθόντος. Επιστρέφει στον λαϊκισμό. Ποιος εγκέφαλος από την Κουμουνδούρου σκέφτηκε να επικεντρώσει την αντιπολιτευτική κριτική στις δημοσκοπήσεις μιας και μόνο εταιρείας και να κατηγορήσει συλλήβδην τους Έλληνες δημοσιογράφους ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Η στοχοποίηση των δημοσκοπήσεων δεν θα αλλάξει τις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εχθροπάθεια προς τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις».

Και αναρωτήθηκε καταλήγοντας: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να εξετάσουμε και την προ του 2019 περιόδου τί έγινε με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος; Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στερείται περιεχομένου».