Την ανησυχία του για το ότι δεν έχει κλείσει ακόμα η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, τονίζοντας πως η αγορά οδηγείται σε στάση πληρωμών και στραγγαλισμό.
«Ανησυχία υπάρχει από τη στιγμή που δεν κλείνουν όλες αυτές οι εκκρεμότητες, από τη στιγμή που παραμένει αυτή η αβεβαιότητα, νομίζω ότι αυτό κοστίζει στη χώρα. Ο λογαριασμός αυξάνεται μέρα με την ημέρα. Και όσο παραμένει αυτή η αβεβαιότητα νομίζω ότι δεν είναι καλό για τη χώρα. Βέβαια καλό είναι να μην γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις την ώρα της διαπραγμάτευσης, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Ούτως ή άλλως δεν πρέπει να είναι αντικείμενο διαμάχης όλη αυτή η ιστορία της διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στον Real FM.
Σχετικά με τα νέα σενάρια περί Grexit και Graccident που έρχονται στο προσκήνιο ο ίδιος επισήμανε: «Καλό είναι να μην συζητάμε καθόλου για το Grexit», και συμπλήρωσε: «Πρέπει να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση γιατί το κόστος ανεβαίνει και το κόστος ανεβαίνει για τον ελληνικό λαό. Ήδη το γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό συγκεκριμένο, ήδη τα έσοδα υστερούν 2 δισ. ευρώ ήδη πρέπει να καλύψουμε ένα χρηματοδοτικό κενό που φτάνει τα 7,2 δισ. ευρώ που δεν τα έχουμε πάρει από το ΔΝΤ και πρέπει να καλύψουν αυτή την τρύπα που υπάρχει και στα έσοδα και στο χρηματοδοτικό κενό οπότε νομίζω ότι σε αυτή τη λογική πρέπει να τελειώνει αυτή η αβεβαιότητα, γιατί υπάρχει και ένα ζήτημα στην αγορά αυτή τη στιγμή. “Στραγγαλίζεται” η αγορά. Δεν πληρώνονται οι προμηθευτές του δημοσίου».
«Υπάρχει μια εσωτερική στάση πληρωμών την οποία δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντέξει η οικονομία. Από το να συζητάμε και να χάνουμε χρόνο, διότι ήδη έχουν φύγει 50 ημέρες και σε αυτές τις 50 ημέρες δεν έχουμε δει συγκεκριμένα πράγματα, πέρα από όσα έχουμε πει και εμείς, δηλαδή την παράταση του μνημονίου και πέρα ότι υπάρχει αυτό το χρηματοδοτικό κενό που μάλλον θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο προς το Ιούνιο δεν έχουμε κάτι διαφορετικό. Και κυρίως η αγορά στενάζει», υπογράμμισε.