«Θα είμαστε συνεπείς στο σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Ό,τι έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής είναι σε πλήρη αντιστοιχία με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης στο ερώτημα μέχρι που είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να κάνει πίσω και ποιες εξαγγελίες δεν τίθενται σε διαβούλευση.

«Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι πρωτόγνωρη τόσο για εμάς όσο και για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με τα εργασιακά και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης σημείωσε ότι «βασική στόχευση του μνημονίου ήταν να επιφέρει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αποσκοπούσαν στα συμφέροντα. Οι αλλαγές που προωθούμε εμείς έχουν μικρό δημοσιονομικό κόστος. Για αυτό και θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες ρυθμίσεις».

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε την ανάγκη να παταχθεί η πληγή της μαύρης και αδήλωτης εργασίας.

«Δεν είναι διαπραγματεύσιμες οι ρυθμίσεις που χρειάζονται για να φύγουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι «εδώ και 5 χρόνια το εργασιακό κόστος υποχώρησε δραματικά με βίαιο κόστος χωρίς ωστόσο να αυξηθεί ούτε η ανταγωνιστικότητα ούτε να μειωθεί η ανεργία. Ο μύθος αυτός πλέον έχει καταρρεύσει» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.