Ένα ακόμη σκίτσο που αποτυπώνει τη μάχη Ελλάδας και Γερμανίας δημοσιεύει ο Guardian. Το σκίτσο του Ντέιβιντ Σίμονς συνοδεύει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας με τίτλο «Η ευρωζώνη δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει μία ακόμη Lehman Brothers».

Αλέξης Τσίπρας και Άγκελα Μέρκελ εμφανίζονται να κρατούν δύο τεράστια πιστόλια, έτοιμοι για τη μεγάλη μονομαχία τους. Grexit εναντίον λιτότητας, σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι μπλόφας για το μέλλον της ευρωζώνης, όπως αναφέρεται στη λεζάντα του σκίτσου.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να αναλογιστούν αν αξίζουν τα ρίσκα. Η στάση του Τσίπρα από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός, υπήρξε συνεπής με τη στάση ενός άνδρα ο οποίος πιστεύει ότι η υπόλοιπη ευρωζώνη μπλοφάρει. Και οι δύο πλευρές στην πραγματικότητα λειτουργούν ως Κλιντ Ίστγουντ στο Dirty Harry, λέγοντας: Φτιάξε μου τη Μέρα. Η προσέγγιση αυτή πρέπει να σταματήσει και μάλιστα έως τη Δευτέρα. Διαφορετικά η Ελλάδα θα μπορούσε να καταλήξει να αφήσει το ευρώ, αλλά κατά λάθος και όχι βάση σχεδιασμού. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Lehman χρεοκόπησε κατά λάθος», σημειώνει το δημοσίευμα.