Δεν είναι στις προθέσεις της Ελλάδας να γίνει βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στο CNBC ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισήμανε ωστόσο, πως «δεν εκβιάζουμε κανέναν, ούτε εκβιαζόμαστε».

«Η πρότασή μας δεν θέτει κανένα πρόσθετο βάρος και σε κανέναν, Γερμανό ή σε οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαίο φορολογούμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η προσπάθειά μας είναι να βρούμε μια win-win λύση μέσα στις επόμενες ημέρες και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε κανέναν, θέλουμε η οικονομία μας να στραφεί προς μια βιώσιμη ανάπτυξη».

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελληνική Κυβέρνηση. Το σχέδιό μας είναι μόνο το σχέδιο Α: Η Ελλάδα να γίνει ένα σεβαστό, ισότιμο μέλος της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε, μεταξύ άλλων.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ενός Grexit αλλά και τις επιπτώσεις που θα είχε αυτό σε Ελλάδα και ευρωζώνη, ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Το Grexit δεν υπάρχει ως πραγματική πιθανότητα, επειδή το κοινό συμφέρον ολόκληρης της Ευρωζώνης, είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. (…) Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ υπάρχουν φόβοι για ένα τέτοιο σενάριο. Δεν θέλουμε να εκβιάσουμε κανέναν, αλλά δεν θέλουμε και να εκβιαζόμαστε από κανέναν».


Δείτε το βίντεο