Χθες αργά το απόγευμα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Α’ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος υπερψήφισε την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής της στην Ολομέλεια, είχα πάρει το λόγο και τα όσα είχε πει, είχαν αποτελέσει την αφορμή για να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αποχωρώντας από το μέγαρο της πλατείας Συντάγματος μετά το πέρας της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση του αποτελέσματος, πήγε στους δημοσιογράφους και έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

«Ψήφισαν 158 από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υπέρ μίας εξαιρετικά σημαντικής και θεμελιώδους σημασίας για τη χώρα αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία. Έχουμε όλοι θέση στην πλειοψηφία που ψηφίζει σημαντικά νομοσχέδια και σημαντικές συμφωνίες σαν τη σημερινή» είπε. Μίλησε σαν να είναι ακόμη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, καθώς αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν διαθέτει 158 βουλευτές όπως είπε, αλλά 157 μιας και ο ίδιος διεγράφη.

Τον προσέγγισαν για να ηγηθεί δικού του κόμματος που να εκφράζει τον ακροδεξιό χώρο

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Από την πρώτη στιγμή που αποπέμφθηκε υπήρξαν σενάρια περί αναζήτησης από τον νεαρό βουλευτή νέας πολιτικής στέγης. Μάλιστα αρκετοί τον ήθελαν να μεταπηδά στο πολιτικό σχήμα του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Θάνου Τζήμερου, υπό τον τίτλο «Νέα Δεξιά». Οι ίδιοι θα το επιθυμούσαν διακαώς και θα τον περίμεναν με ανοικτές τις πολιτικές αγκάλες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξαν μάλιστα και άτομα που προσέγγισαν τον κ. Μπογδάνο προκειμένου να ηγηθεί δικού του κόμματος ώστε να εκφράσει τον ακροδεξιό χώρο.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ίδιος δεν θέλει επ’ ουδενί να ξεκόψει από τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό άλλωστε και προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι όχι απλώς δεν είναι ξένο σώμα, αλλά θα ψηφίζει κανονικά κάθε νομοσχέδιο και απόφαση που έρχεται στη Βουλή, σαν να είναι κανονικά στις τάξεις της παράταξης. Μάλιστα ο ίδιος επικοινώνησε με πολύ στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και τους ενημέρωσε για τη στάση που θα κρατά από ‘δω και πέρα, με την προοπτική ότι θα ενταχθεί και πάλι στα ψηφοδέλτια όταν έρθει η ώρα των εκλογών και η Ν.Δ. χρειαστεί τις πιο δεξιές ψήφους που φιλοδοξεί να φέρει εκείνος. Πάντως εάν αυτό το σχέδιο δεν του βγει μέχρι τέλους, φέρεται να τον ενδιαφέρει ακόμη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού τώρα που έχει μπει για τα καλά στα κοινά, δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει.