«Επιθυμούμε ένα χρονικό περιθώριο, όχι ατελείωτο, ούτως ώστε να κάνουμε συζητήσεις, προσεγγίσεις και διαπραγματεύσεις», τόνισε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής.
«Τεχνική διαπραγμάτευση, χωρίς δεσμεύσεις. Έστω και έτσι, θα βρεθεί ένας τρόπος και δεν είναι υπερβολικό (να δοθεί παράταση), είναι και λογικό γι’ αυτήν την υπόθεση, εφόσον θα χρειαστεί χρόνος για τις συζητήσεις και στο τυπικό. Τη θέλουμε αυτήν την παράταση, προκύπτει και από τη συζήτηση και από τη λογική, δεν είναι το επίδικο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM».
Για την ελληνική εξωτερική πολιτική και τους προσανατολισμούς της ο κ. Χουντής τόνισε: «Το πρώτο που άλλαξε εν τοις πράγμασι, παρά το πρώτο unfair της αρχικής δήλωσης, πράγμα που επιβεβαιώθηκε με το τελικό κείμενο, είναι ότι ελήφθησαν υπόψη αρκετές παρατηρήσεις της Ελλάδας – αν και όχι όλες. Η Ελλάδα λοιπόν δεν είναι δεδομένη, έχει τη γνώμη της και θα την υπερασπίζεται και θα τη διαβουλεύεται μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε. και αυτό είναι μια σημαντική αλλαγή, όχι κατ’ ανάγκη στον προσανατολισμό, αλλά στη διαδικασία. Είναι ένα επίδικο θέμα που θα βρούμε μπροστά και στις διαπραγματεύσεις. Έγινε αυτό και το ξέρουν όλοι ότι μας άκουσαν και αυτό θέλουμε και όσον αφορά στο γενικότερο προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής θα το δείτε και στις προγραμματικές δηλώσεις με σαφήνεια.»
Ο ίδιος διέψευσε ότι η κυβέρνηση έχει διατυπώσει αίτημα στη Ρωσία περί οικονομικής βοήθειας. «Δεν έχουμε διατυπώσει τέτοιο αίτημα. Είναι ένα θέμα που δείχνει ένα μήνυμα. Δεν έχουμε θέσει, όμως, τέτοιο αίτημα, αλλά δείχνει ένα καλό κλίμα συνεργασίας και περαιτέρω βοήθειας και το λαμβάνουμε υπόψη, ιδιαίτερα όταν δεν το έχουμε προκαλέσει εμείς», ανέφερε.