Όσο η οικονομία της χώρας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το «χτύπημα» της ακρίβειας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι η αύξηση των τιμών είναι αναπόφευκτο να υπάρξει σημειώνοντας πως παγκοσμίως παρατηρείται αύξηση των πρώτων υλών της ενέργειας και των ναύλων.

«Ως υπεύθυνος υπουργός εμπορίου κοιτάζω να δω αν δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά στην Ελλάδα, ένα είδος καρτέλ» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «η επιτροπή ανταγωνισμού έχει κάνει το καθήκον της καθώς την περασμένη Παρασκευή έκανε έφοδο σε όλες τις εταιρείες σούπερ μάρκες, άλλα και σε εταιρείες χονδρικής πώλησης για να διαπιστώσει αν υπάρχουν φαινόμενα εναρμόνισης των τιμών και καρτέλ».

«Στη γενική γραμματεία καταναλωτή με δικό μου νόμο, ο οποίος έχει παραταθεί μέχρι τέλος του χρόνου, έχουμε βάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη αλλαγές, ενώ δεν θα διστάσει να κάνει και άλλες αν χρειαστεί.

«Σε κάποια προϊόντα έχουμε αλλάξει το συντελεστή και αν χρειαστεί θα το δούμε μαζί με τον πρωθυπουργό. Όσο η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε λόγο για αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών σχολιάζοντας ότι «το διαθέσιμο μας εισόδημα αυξήθηκε, γιατί αυξήθηκε και η κατανάλωση. Δεν μπορεί να αυξάνεται το εισόδημα και να μειώνεται η κατανάλωση, για να καταναλώνεις, έχεις και ξοδεύεις. Έχεις και ξοδεύεις γιατί η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά και γιατί η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φόρους». Συμπλήρωσε, ακόμα πως «δεν έχουν εντοπιστεί μεγάλες περιπτώσεις αισχροκέρδειας».