Για «χυδαίο εμπόριο ελπίδας» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια της ΝΔ στη Β΄Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κ. Ασημακοπούλου επιστρέφει τις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κινδυνολογίας, μιλά για «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της φορολογίας, των καταθέσεων, των επιχειρήσεων και των επενδύσεων και υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα. Παράλληλα, εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και στέλνει το δικό της μήνυμα στο ψηφοφόρους της Β΄ Αθηνών.

«Είναι, ή δεν είναι επικίνδυνο, να μοιράζεις λεφτά που δεν έχεις σε όλους, να υπόσχεσαι αυξήσεις και προσλήψεις στο δημόσιο και ταυτόχρονα να λες ότι θα επιβάλεις στις αγορές και στους εταίρους μας το κούρεμα του χρέους και τη χρηματοδότηση της χώρας; Το ευρώ έχει κανόνες, αν λες ότι δεν θα τηρήσεις καμία δέσμευση δεν αναλαμβάνεις και την ευθύνη οι άλλοι να μην το αποδεχτούν; Ποιος κινδυνολογεί και ποιος παίζει με τον κίνδυνο, νομίζω πως είναι προφανές. Και το χειρότερο, ποιός παίζει με τις αγωνίες και τον πόνο των πιο αδύναμων Ελλήνων κάνοντας χυδαίο εμπόριο “ελπίδας”» λέει χαρακτηριστικά.

Η υποψήφια της ΝΔ τονίζει ότι ο πρέοδρος του ΣΥΡΙΖΑ «λέει ψέματα». «Ο κ. Τσίπρας αλλάζει τις απόψεις του ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Προσέξτε, όμως, οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι εύκολες. Η επόμενη μέρα, όμως, και μάλιστα όταν έχεις υποσχεθεί τόσα πολλά και ανεφάρμοστα δεν μπορεί παρά να επιφέρει περισσότερα δεινά. Τα θαύματα λέει ο λαός μας κρατούν τρεις μέρες, οι τραγωδίες όμως πολύ περισσότερο. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνει την κρυφή του ατζέντα για τη φορολογία, τις καταθέσεις, τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει τον κ. Τσίπρα για έναν και μόνο λόγο, γιατί απλά λέει ψέματα» λέει.

Η κ. Ασημακοπούλου απορρίπτει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Και ξέρετε γιατί; Όχι γιατί το λέμε, αλλά επειδή καταφέραμε να έχουμε για πρώτη φορά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επειδή πετύχαμε έναν χρόνο νωρίτερα τους στόχους του μνημονίου και τώρα συζητάμε την επόμενη μέρα με τους εταίρους μας. Είναι οι θυσίες των Ελλήνων, που μας επιτρέπουν να λέμε “ναι” στις μεταρρυθμίσεις και “όχι” σε άλλα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο» αναφέρει.

«Ο Έλληνας θα επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία, όχι γιατί φοβάται, αλλά γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι είναι η μόνη σοβαρή λύση για την επόμενη ημέρα» καταλήγει.