Υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» κατεβαίνει ο Αλέξης Κοιμήσης.

Ο Αλέξης Κοιμήσης, προέρχεται αμιγώς από τον τουριστικό χώρο, έχοντας υπηρετήσει την ελληνική τουριστική βιομηχανία από πολλές διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει σπουδάσει Hotel Management στην Αγγλία και έχει ζήσει πολλά χρόνια στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα, έχει υπάρξει Διευθυντικό Στέλεχος στα Ξενοδοχεία Grosvenor House Hotel και Cumberland Hotel, καθώς και σε μεγάλες εταιρίες όπως η Grand Metropolitan Hotel και η Trust House Forties, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ελληνικό Τουρισμό και ως Διευθυντής ΕΟΤ Αγγλίας.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ στο διάστημα που κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή στην ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, η Εταιρία ήταν κερδοφόρα και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Υπήρξε συνεργάτης του Γ. Α. Μαγκάκη και μιλάει τέσσερις γλώσσες, ενώ τα τελευταία χρόνια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής σε μεγάλες Ξενοδοχειακές Αλυσίδες στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κοιμήσης «πιστεύει στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού ο οποίος μπορεί να γίνει η κινητήριος δύναμη – ατμομηχανή για την έξοδο της Ελλάδας από τη σημερινή οικονομική κρίση, όπως ακριβώς υποστηρίζει και ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Α. Παπανδρέου στο πλευρό του οποίου δίνει την μάχη για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015».