Με ιδιαίτερη ανησυχία η Αθήνα παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν με την κυβέρνηση να εστιάζει στην πιθανότητα ενός νέου μαζικού κύματος μεταναστευτικών ροών.

Αναφερόμενος στην θωράκιση των συνόρων της χώρας μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η Ελλάδα να ευθυγραμμίσει τις δράσεις της με την ΕΕ, ενώ έχει ζητηθεί ήδη να καταστεί ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία εργαλειοποίηση της συγκεκριμένης κατάστασης. «Είναι σε εγρήγορση οι δυνάμεις αποτροπής. Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει ξέφραγο αμπέλι» ξεκαθάρισε υπενθυμίζοντας τις ολέθριες – όπως χαρακτήρισε – συνέπειες της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την επικράτεια και τα νησιά μας το 2015. «Ο κόσμος ξέρει την εικόνα με τους μετανάστες το 2015 και ποια ήταν το 2020» συμπλήρωσε.

Για τον απεγκλωβισμό των 8 Αφγανών

«Είναι ζήτημα τιμής για το ελληνικό κράτος οι 8 Αφγανοί να διασωθούν. Αποτελεί προτεραιότητά μας και δεν θα σταματήσουμε τις ενέργειες για να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια στη χώρα μας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.