«Είναι δύσκολο δεδομένων των συνθηκών» σημείωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, αναφερόμενος στο κατά πόσο οι βουλευτές του κόμματός του θα σταθούν αντίθετοι στην κυβερνητική πρόταση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία.

«Πρέπει όλοι να παραμείνουμε πιστοί στην εντολή που λάβαμε από την εκλογική μας βάση για να χαράξουμε πολιτική απέναντι στη λιτότητα και την ασκούμενη πολιτική» προσθέτει ο κ. Καμμένος σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Παράλληλα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όπως αναφέρουν οι FT, εμφανίζεται σίγουρος για την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή με ένα ποσοστό που εκτιμά κοντά στο 6 με 7% και περίπου 20 βουλευτές, αναγνωρίζοντας ότι τα εκλογικά ποσοστά που είχε λάβει το 2012 θα είναι μειωμένα κατά περίπου 3%.

Ο Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνει την άποψή του ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, καθώς «χρειάζεται μία νέα οικονομική πολιτική που θα περιλαμβάνει μία γενναία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που δεν είναι βιώσιμο το συντομότερο δυνατόν».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιδιώκουμε μία κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία θα αποκλειστούν τα κόμματα των μνημονίων, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ο Πάνος Καμμένος στους Financial Times.