Τις πόρτες των γραφείων τους στους πολίτες σκέφτονται πολύ σοβαρά να ανοίξουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν εκείνοι όμως… δεν θα βρίσκονται εκεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται το ενδεχόμενο να επισκέπτεται το Προεδρικό Μέγαρο αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου ο απλός κόσμος συγκεκριμένες ημέρες και ώρες την εβδομάδα, προκειμένου να δει από κοντά τα δύο αυτά μεγαλοπρεπή οικοδομήματα και να έχει έστω και μια μικρή αίσθηση του χώρου, όπου εργάζεται η ανώτατη πολιτειακή και πολιτική εξουσία.

Τα σχετικά προγράμματα σχεδιάζεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το πέρας της πανδημίας αρχικά από το Προεδρικό Μέγαρο που και παλαιότερα δεχόταν κοινό κάποιες συγκεκριμένες Κυριακές το χρόνο, το οποίο είχε την ευκαιρία να περπατήσει ακόμη και στον παρακείμενο στα πάλαι ποτέ ανάκτορα κήπο.

Αντιστοίχως ξεναγήσεις γινόντουσαν τα Σαββατοκύριακα (προ της πανδημίας σε εντονότερο βαθμό αλλά μετά λόγω κορονοϊού ατόνησαν) και στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων με τους ενδιαφερόμενους να κλείνουν το σχετικό ραντεβού από νωρίς.

Όσον αφορά το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα της ασφάλειας καθώς πρόκειται για ένα μικρό σε μέγεθος κτίριο, σε σχέση με το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο της Βουλής, με πολλά μικρά γραφεία. Συν τοις άλλοις είναι το μόνο που δεν έχει ανοίξει ποτέ τις πύλες του στο ευρύ κοινό, οπότε θα πρέπει να εξεταστεί και η πορεία που θα ακολουθούν οι επισκέπτες, καθώς δεν θα μπορούν να περιδιαβαίνουν όλους τους χώρους. Όλα αυτά βρίσκονται αυτό τον καιρό υπό μελέτη.