Τις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στις υποδομές, τον τουρισμό, τις εξαγωγές, την ενέργεια, αλλά και την ανάπτυξη κοινών δράσεων στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, συζήτησαν, σήμερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στην έδρα της Περιφέρειας.

«Είναι αναγκαίο, παρά το αποθαρρυντικό κλίμα που δημιουργεί η προσωρινή απαγόρευση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία, να εργαστούμε από κοινού ώστε να υλοποιήσουμε στρατηγικές συνεργασίες στους τομείς και τα πεδία όπου υπάρχουν προοπτικές και περιθώρια στενότερης συνεργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάσλοφ υπογράμμισε ότι, είναι ανοιχτός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε βασικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος και είναι πρόθυμος να συμβάλει, με όλες τις δυνατότητες που έχει, στην αμοιβαία προσπάθεια για συνεργασία «εντοπίζοντας και αξιοποιώντας τα περιθώρια κοινών δράσεων».