Κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM και απαντώντας στην ερώτηση αν πρόκειται η κυβερνητική πλειοψηφία να αποδεχτεί την πρόταση που αναμένεται να υποβάλει αύριο (04/11) ο Φώτης Κουβέλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών για τα εθνικά θέματα, σημείωσε:

«Θεωρώ, πρώτον, ότι δεν μπορεί κανείς να προκαταλάβει τι θέλει να κάνει ο κ. Παπούλιας, αυτό είναι και δικό του θέμα. Από κει και πέρα εμείς έχουμε πει, αλλά και ο πρωθυπουργός είπε στο πρόσφατο ταξίδι του στο εξωτερικό, αλλά νομίζω ότι και όλοι όσοι στηρίζουμε την κυβέρνηση, θα θέλαμε πάρα πολύ να υπάρχει ένας εποικοδομητικός διάλογος γύρω από τα μεγάλα θέματα τα οποία είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, σε μία βάση εθνικής συνεννόησης. Αλλά δυστυχώς από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Σε όλους τους τόνους και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς, που είναι από τους στενότερους συνεργάτες του, έχουν διαμηνύσει ότι ο μόνος λόγος που θέλουν να υπάρξει συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών είναι απλώς για να επαναλάβουν αυτό το οποίο λένε δημόσια ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Οπότε σε αυτή τη βάση δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορούμε να συζητήσουμε».

Και σημείωσε: Σύμφωνα με την κ. Ασημακοπούλου, «το μόνο που θέλει ο κ. Τσίπρας είναι να σηκωθεί να φύγει ο κ. Σαμαράς και να κάνει εκλογές. Αυτό θέλει. Και έχει επίσης πει ότι οποιαδήποτε συμφωνία κι αν υπάρξει από την παρούσα κυβέρνηση, κι αυτό έχει προκαλέσει και αναστάτωση στο εξωτερικό, ότι δεν πρόκειται να τη σεβαστεί. Οπότε, επαναλαμβάνω, σε αυτή τη βάση, τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα μπορούσε να συζητήσει κανείς με βάση αυτό ως εκκίνηση μία συζητήσεως;».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς είναι πάρα πολύ σαφείς για το πρόγραμμα το οποίο υπάρχει, το χρονοδιάγραμμα το οποίο υπάρχει το επόμενο διάστημα. Προσπαθούμε να κλείσουμε τα θέματα με την τρόικα, για να πάμε στο Eurogroup, για να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 του μηνός, για να λύσουμε το θέμα του χρέους και να βρούμε μία λύση για την επόμενη ημέρα όταν λήξει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Μία λύση όσο το δυνατόν πιο επωφελής για τη χώρα, με ασφάλεια, να μπορέσουμε να χρηματοδοτούμε τις ανάγκες μας και να περάσουμε σε μία εθνική πλέον στρατηγική για την επόμενη ημέρα της χώρας».