Τη στάση του ΠΑΣΟΚ εν όψει των επικείμενων μέτρων που αναμένεται να ψηφίσει η Βουλή σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει».

«Δεν μπορεί να είναι Ιανός. Δεν μπορεί να έχει δύο πρόσωπα. Δεν μπορεί να είναι από τη μία μεριά αποφασισμένο να στηρίξει την κυβέρνηση του και από την άλλη μεριά να λέει ότι αυτά που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να κάνει αύριο το πρωί θα διαφωνήσει με αυτά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μας έχει βαρεθεί και ο κόσμος ξέρετε. Δεν αντέχει. Η αξιοπιστία στην πολιτική πρέπει να ξανακερδηθεί. Δεν μπορεί τη μία μέρα να λέμε έτσι και την άλλη “γιουβέτσι”. Δεν γίνεται», είπε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real FM.

Και πρόσθεσε: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα και στο περιβάλλον μας, δηλαδή και από πλευράς των ονομαζόμενων εθνικών θεμάτων και από πλευράς Ευρώπης. Η Ευρώπη μπαίνει σε ύφεση. Εμείς χρειαζόμαστε μία σταθερότητα και χρειαζόμαστε τη συνεργασία των Ευρωπαίων. Αυτό πρέπει να λέγεται καθαρά. Αυτό το ΠΑΣΟΚ το ξέρει καλύτερα παντός άλλου, δεν χρειάζεται εμένα για να το πω. Άρα το ταλαντεύομαι και προσπαθώ να παίξω μικροπολιτικά για την ύπαρξή μου, γιατί οι συνδικαλιστές ήταν κάποτε ΠΑΣΟΚοι, σας διαβεβαιώνω ότι οι συνδικαλιστές σήμερα απέχουν από το ΠΑΣΟΚ έτη φωτός. Λοιπόν να το καταλάβει και το ΠΑΣΟΚ. Ούτε μπορούμε να λειτουργούμε με λογικές ‘80».

«Το μνημόνιο έτσι όπως το ξέραμε τελειώνει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη και επισήμανε ότι «αυτό που θα υπάρξει θα είναι μία άλλη συμφωνία η οποία θα αφορά διαρθρωτικά μέτρα για να προχωρήσουν ή κάποια από αυτά που δεν έχουν υλοποιηθεί». «Τελειώσαμε του κακού τη σκάλα, κατρακυλήσαμε όσο κατρακυλήσαμε. Από δω και πέρα ανεβαίνουμε, αργά, επίπονα, αναμφισβήτητα, αλλά ανεβαίνουμε», τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή. «Νομίζω ότι ήταν ένα θετικό μήνυμα. Είχαν να ιδωθούν δημόσια σε κατ’ ιδίαν συζήτηση τουλάχιστον από τότε που έγινε ο κ. Σαμαράς αρχηγός. Καλό είναι. Στον μέσο Νεοδημοκράτη έδωσε ένα θετικό μήνυμα».