Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, τάσσεται κατά της αλλαγής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

«Αν το συνέδριο αποφασίσει για άλλον αρχηγό θα πάει σε άλλον. Προσωπική άποψη; Όχι, γιατί είμαι προσωπικός φίλος του Βενιζέλου και τον θαυμάζω», είπε από τα Ιωάννινα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, απαντώντας σε ερώτηση, εάν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει τα βήματα του με άλλον αρχηγό.

Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς όπου ανήκει το ΠΑΣΟΚ περνάει την κρίση του. «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν ξεπερνιούνται από την μια μέρα στην άλλη. Ένα κόμμα του 45-47% έφτασε στο 12%, θα πρέπει να βρει τα βήματα του. Θα πρέπει να βρει τον δρόμο του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στους δημοσιογράφους επισήμανε:

«Πιστεύω ότι δεν έχει ανάγκη αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ αλλαγής αρχηγού», πρόσθεσε δε ότι: «Αν θυμάμαι καλά, το Γιώργο Παπανδρέου, όταν ήταν να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όλοι τον καταχέριαζαν.. Έτσι γινόταν και στην ΝΔ και στους άλλους χώρους. Οι αρχηγοί περνάνε τις δυσκολίες τους. Και τις δυσκολότερες στιγμές πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε ένα πραγματικά νεκρό κόμμα και πάει να το αναστήσει. Ένα κόμμα στο οποίο δεν υπήρχε τίποτα με τα τεράστια προβλήματα του και βέβαια με το Γολγοθά του ότι μπήκε στο ΔΝΤ και στη τρόικα. Όπως καταλαβαίνετε ένα τέτοιο κόμμα σοσιαλιστικό, από την μία στιγμή στην άλλη, άλλαξε την ιδεολογία του και βγήκε απέναντι σε ότι πίστευε και το ίδιο ανέτρεψε την ταυτότητα του, όπως καταλαβαίνετε, πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές. Ο χώρος θα πρέπει να αναγεννηθεί και να βρει τα πατήματα του».

Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε πως την ερχόμενη Κυριακή, στην μεγάλη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, θα ακουσθούν τα πάντα.

«Όταν πας σε ένα συνέδριο κόμματος, θα πρέπει να είναι όλα ανοιχτά. Τα κόμματα είναι κύτταρα ζωντανά. Μεταλλάσσονται, αλλάζουν, μπορούν να αλλάξουν για μια στιγμή αποφάσεις. Η πολιτική είναι μια διαδικασία πάρα πολύ ζωντανή που αλλάζει από την μία στιγμή στην άλλη. Αλίμονο και εάν δεν ήταν έτσι. Εάν ήταν στατική η πολιτική θα ήμασταν όλοι συντηρητικοί. Το να κρατάω την καρέκλα είναι μία συντήρηση. Το να αλλάζει η καρέκλα σημαίνει ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να γίνει. Και το λέω αυτό, γιατί πιστεύω ότι γενικά η πολιτική στην Ελλάδα περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να βρει τις διεξόδους της».

Κατά τη διήμερη επίσκεψη «ουσίας» όπως την χαρακτήρισε, στις δομές Υγείας στην Ήπειρο, που πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, το Χατζηκώστα και το Πανεπιστημιακό.

Ο κ. Γρηγοράκος σε συνέντευξη τύπου, επεσήμανε: «Ξέρουμε, ότι το πρόβλημα της Υγείας είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, ήρθαμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις μιας οικονομικής κρίσης η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και αυτό γιατί τα τελευταία 5 -10 χρόνια δεν έχουν γίνει οι ανάλογες προσλήψεις σε επιστημονικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Υπάρχει ένα κενό που αυτή την στιγμή προσπαθούμε να τα καλύψουμε».

Μάλιστα ο υπουργός ανέφερε ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει 2.000 προσλήψεις γιατρών για τα κρατικά Νοσοκομεία της Ελλάδας, «αλλά δεν φαίνεται το νούμερο, γιατί απλούστατα υπήρχαν πολύ μεγάλες ελλείψεις».

Ο κ. Γρηγοράκος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε, ότι το 2014 δεν υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων, λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια για να στηριχθούν οι δομές Υγείας.

Αναφορικά με την αξιοποίηση των περιουσιών που έχουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, είπε, ότι έχει συσταθεί επιτροπή που ασχολείται με την καταγραφή τους, έτσι ώστε να αποφασιστούν οι περεταίρω ενέργειες.

Ο υπουργός και το κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, έχουν από το μεσημέρι διαδοχικές συναντήσεις με τους διοικητές, το προσωπικό και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα τους. Ο κ. Γρηγοράκος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι τα Ιωάννινα αποτελούν κέντρο Ιατρικής.

«Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο είναι κορμός. Πρέπει να στηριχθεί. Να μην φεύγει περιστατικό από την Δυτική Ελλάδα και τα νησιά για την Αθήνα».

Ωστόσο, αναγνώρισε τα προβλήματα στα περιφερειακά νοσοκομεία της Ηπείρου, και ειδικά για την Πρέβεζα τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει κατεύθυνση για να γίνει εκεί καινούργιο Νοσοκομείο.