«Οι λαοί έχουν στη δημοκρατία το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν. Και γι’ αυτό μου αρέσει η δημοκρατία. Έχουν λοιπόν και το δικαίωμα να αυτοκτονούν και ο ελληνικός λαός έχει αυτοκτονήσει πολλές φορές στην ιστορία διά των εκλογών, δεν είναι η πρώτη φορά που θα αυτοκτονήσει τώρα, αν πέσει η κυβέρνηση και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα μπει η χώρα σε μια παρατεταμένη αστάθεια και από εκεί που φεύγαμε από το Μνημόνιο, θα ξαναγυρίσουμε στο Μνημόνιο», δήλωσε την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Βήμα FM και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωσή του για τις καταθέσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Δεν ανασκεύασα. Είπα ότι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, θα το έλεγα λιγότερο ωμά. Έχω τα χρήματά μου στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες είναι από τις πιο θωρακισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένες και θα περάσουν με επιτυχία τα stress tests και έχουμε ένα από τα πιο υγιή τραπεζικά συστήματα στην Ευρώπη. Όλα αυτά, τα έχουμε γιατί άνθρωποι σαν κι εμένα ψήφισαν τους νόμους, έχοντας απέναντι ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες. Είναι δυνατόν να κατηγορούμαι εγώ για την τραπεζική πίστη και να είναι υπερασπιστής της ο Λαφαζάνης που έγραφε στο iskra να πάμε πίσω στη δραχμή;».

«Πιστεύω ότι ο Τσίπρας, αν δεν πάει να υλοποιήσει αυτά που είπε στη ΔΕΘ, σε έξι μήνες δεν θα μπορεί να πάει στο σπίτι του. Διότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί νέα κοροϊδία τύπου «λεφτά υπάρχουν» ποτέ ξανά. Αν γίνουν εκλογές. Γιατί οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2016. Αλλά αν πέσει η κυβέρνηση, θα έχουμε εκλογές. Θέλω να πω κάτι: η εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής, είναι ψευδής. Για τις δημοσκοπήσεις το λέω. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πουθενά αυξημένα ποσοστά, αλλά στην καλύτερη γι’ αυτόν δημοσκόπηση, αυτή του κ. Κούλογλου, είναι δύο μονάδες κάτω. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν η Ν.Δ. κάνει σωστά τη δουλειά της κι αν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. συμπαρασταθούν σωστά στον Σαμαρά και κάνουν αυτό που πρέπει για τη μάχη που πρέπει να δοθεί, το αποτέλεσμα που βλέπετε στις δημοσκοπήσεις είναι πλήρως αναστρέψιμο. Όταν ο λαός βλέπει ότι ρίχνουν μια εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτό λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης. Το πιστεύω αυτό, ειλικρινά. Και αν η Βουλή αυτή δει ότι η κυβέρνηση διώχνει την τρόικα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά, εκείνη την ώρα που φεύγουμε από τον εφιάλτη που μπήκαμε το 2010, να ψηφίσουν χάριν της αστάθειας που θα μας ξαναφέρει σ’ αυτό από το οποίο πηγαίναμε να ξεφύγουμε. Όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί βουλευτές, όλα αυτά τα χρόνια, χτίζουν καριέρα πάνω στις δικές μας πλάτες. Ξέρετε τι λένε; «Αφήστε αυτά τα μουλάρια, να ψηφίσουν για να σωθούν οι τράπεζες και θα το παίζουμε εμείς επαναστάτες απ’ έξω». Αλλά εισπράττουν τα ωραία τους λεφτά, την αποζημίωση, με τα λεφτά του Μνημονίου», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Όπως ανέφερε ακόμη, «μέχρι την Προεδρική Εκλογή, και η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ και όλη η αντιπολίτευση θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν τη στάση τους υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων. Είμαι τελείως βέβαιος ότι η Ευρώπη θα τιμήσει και τηρήσει την υπόσχεσή της και θα μας προσφέρει μια πολύ καλή συμφωνία στον άξονα της επιμήκυνσης και της μείωσης των επιτοκίων. Πριν από την Προεδρική Εκλογή θα ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει και ίσως η Προεδρική Εκλογή να κρίνει τι θα γίνει. Η Προεδρική Εκλογή θα είναι μία από τις πιο κρίσιμες κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Και όλοι οι βουλευτές, αναλόγως τι θα ψηφίσουν, θα αναλάβουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το πού θα πάει η χώρα».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ντινόπουλου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, παρατήρησε: «Δεν ξέρω τι είπε. Εάν το είπε έτσι και δεν παρερμηνεύθηκε η δήλωσή του, προφανώς είναι μια λανθασμένη δήλωση. Ο νόμος για την αξιολόγηση είναι ένας απόλυτα σωστός νόμος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απόλυτο δίκιο. Έχω συνεργαστεί μαζί του και είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς υπουργούς και είναι αδιανόητο εκλεγμένα συμβούλια της Ελληνικής Δημοκρατίας να λένε ότι δεν θα εφαρμόσουν έναν εκλεγμένο νόμο».