«Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο λεφτά υπάρχουν. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει επίγνωση για το τι πάθαμε με το “λεφτά υπάρχουν”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

«Το 2009 είχε την δυνατότητα ο ελληνικός λαός να αποφύγει την καταστροφή. Από τη μια μεριά ήταν ο Κώστας Καραμανλής που μιλούσε για λιτότητα κι από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παπανδρέου που έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν”. Ο κόσμος επέλεξε το “λεφτά υπάρχουν” και οδηγηθήκαμε στην πτώχευση. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα βρει πολλά δισεκατομμύρια για το πρόγραμμά του, ενώ δυσκολευόμαστε να βρούμε έστω ένα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». Και σημείωσε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να σταθεροποιεί την οικονομία και την χώρα, να προχωράει τις μεταρρυθμίσεις κι αυτό βλέπουμε ότι αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα».

«Όταν η κυβέρνηση έχει να κάνει ένα δύσκολο έργο είναι πολύ φυσικό να γίνουν λάθη, παραλείψεις και στη συνέχεια βελτιώσεις. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι ανάλογος. Αλλά δεν ανταποκρίνεται. Δεν μας λέει τι θα κάνει εάν η Ευρώπη του πει “όχι” στο πρόγραμμά του. Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτά έκανε. Τα έλεγε έτσι και τα έκανε αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αυτά που λέει, γιατί δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, είναι ριζοσπαστική αριστερά. Αν γίνουν αυτά που λέει η χώρα αυτομάτως θα πάει στο μηδέν. Προσποιούνται ότι είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Έχουν διαφορετική πολιτική ταυτότητα», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Όσο για το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Βορίδης σχολίασε: «Αυτή η κριτική για τον Άδωνι που ακούγεται ποια βάση έχει; Ο Άδωνις έχει έναν δικό του τρόπο να λέει κάποια πράγματα, αλλά να θυμίσουμε ότι στις τελευταίες εκλογές ο κόσμος είχε τρομοκρατηθεί από τον κίνδυνο εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ και πήρε 70 εκατομμύρια από τις τράπεζες».