Στην συνεργασία με την Ελλάδα στον κύριας σημασίας τουριστικό τομέα και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε, στην Λιβύη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που οργανώθηκε στην Ρώμη.
Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε:
«Μιλήσαμε για τη δυνατότητα συνεργασίας. Η Ιταλία μπορεί να μάθει πολλά: Παραδείγματος χάρη, η Ελλάδα, όπως και η Ισπανία, ανακοίνωσε ήδη ότι θα υποδεχθεί τους αμερικανούς τουρίστες με ψηφιακό διαβατήριο. Πρέπει να το κάνουμε και εμείς και θα έπρεπε να το κάνουμε αμέσως, διότι η θερινή σεζόν είναι αύριο. Κοιτάζοντας τι κάνουν οι άλλοι, μαθαίνεις πολλά. Σε ότι αφορά την συνεργασία μας, είναι σαφές ότι Ιταλία και Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία, έχουν κοινά συμφέροντα στην Μεσόγειο. Η συνεργασία αυτή φαίνεται και στις Ευρωπαϊκές Συνόδους Κορυφής, όπου σε αυτά και άλλα θέματα, υιοθετούμε κοινές θέσεις. Αυτό συμβαίνει και χωρίς την ανάγκη να τις έχουμε προετοιμάσει, χωρίς προκαταρκτικές επαφές. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στην Λιβύη, για την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας για να έχουμε μια σύντομη συνάντηση στο αεροδρόμιο. Αναζητούμε πάντα τέτοιου είδους ευκαιρίες συνάντησης».
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ερωτηθείς σχετικά με την στάση του προέδρου Ερντογάν, κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε:
«Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση τις θέσεις του προέδρου Ερντογάν. Πιστεύω ότι δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά και με στεναχώρησε πάρα πολύ η ταπείνωση που αναγκάστηκε να δεχθεί η πρόεδρος της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν. Πρέπει να πούμε ότι με αυτούς τους δικτάτορες -ας τους ονομάσουμε όπως πρέπει – με τους οποίους όμως υπάρχει η ανάγκη να συνεργαστούμε, πρέπει να είμαστε σαφείς: Εκφράζοντας την διαφωνία μας, σε ότι αφορά τις απόψεις, τις συμπεριφορές, τις απόψεις μας σε ότι αφορά την κοινωνία, αλλά συγχρόνως να είμαστε και έτοιμοι να συνεργαστούμε, με στόχο το συμφέρον της χώρας μας. Αυτό είναι σημαντικό, πρέπει να βρούμε την σωστή ισορροπία».