Αυτή την ώρα πραγματοποιείται το δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου
Tο ψάρι έχει την τιμητική του στο γεύμα που παραθέτει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το μενού έχει επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης αρχιμάγειρας Λευτέρης Λαζάρου.
Ειδικότερα το πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
Στο δεύτερο πιάτο θα υπάρχει κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης και θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
Ως επιδόρπιο θα υπάρχουν προϊόντα της ελληνικής γης και ειδικότερα λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης, ενώ τα κρασιά θα είναι λευκά αλλά και γλυκός κόκκινος «Αποσπερίτης» από την Οινοποιητική Λειψών.