Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και γενικά στην Ελλάδα συζητήθηκε σήμερα (02/03) σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια.

Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας συμπίπτουν την ίδια ημέρα κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Με αφορμή όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει: «Η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 100%, το ΕΣΥ έχει γίνει σύστημα μίας νόσου με εκατοντάδες ακυρώσεις χειρουργείων, το lockdown 4 μηνών έχει αποτύχει πλήρως και ο κ. Μητσοτάκης συσκέπτεται».

«Ούτε λόγος για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, παρά την ασφυξία στις ΜΕΘ. Ούτε λόγος για συνταγογράφηση των τεστ, για μέτρα για τα ΜΜΜ και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους», επισημαίνει ακόμη η εν λόγω ανακοίνωση.

«Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα και εντελώς συμπτωματικά την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοινώνει την πρότασή του για το νέο ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να προαναγγείλει υποσχέσεις για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και καταλήγει: «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης είναι κατώτερος των περιστάσεων και αντιμετωπίζει την πανδημία μόνο με όρους επικοινωνίας και προπαγάνδας».