Ξεκάθαρη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η μείωση των φόρων και οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των «κόκκινων» δανείων, τονίζει, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Είναι θέματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τα οποία, όπως εκτιμά, η κυβέρνηση θα μπορέσει να τα υπερασπιστεί καθότι έχει καλύτερη επιχειρηματολογία απ’ ό,τι στο παρελθόν και με βάση τα δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά και την έκβαση από προηγούμενες παρεμβάσεις της, «οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την τρόικα, όπως είναι πχ ο ΦΠΑ στην εστίαση», όπως σημειώνει. Σε αυτό το πλαίσιο, παραπέμπει στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «υπάρχει υπό επεξεργασία ένα πολύ συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις».

Παράλληλα, διαμηνύει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση η οποία να προχωρά το έργο της σε βάθος τετραετίας, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αναφερόμενη ειδικότερα στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θεωρεί ότι μπορεί να προκύψει από την παρούσα Βουλή και τονίζει ότι αυτό «θα το δούμε πιο κοντά στην τελική ημερομηνία». Σημειώνει, επιπλέον, ότι στόχος τήης κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία, να ολοκληρώσει το έργο της, να βγάλει τη χώρα από την κρίση «και αυτός ο στόχος είναι ένας στόχος που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε και να ρισκάρουμε». Υπό αυτό πρίσμα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, «ότι υπάρχει περίπτωση αποσταθεροποίησης της χώρας, διότι έχει τους 120 για να μπλοκάρει την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ειδική αναφορά κάνει στο θέμα μείωσης του χρέους, σημειώνοντας ότι τίθεται στο τραπέζι λόγω της επιτυχίας της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα και να ξεπεράσει ακόμα και τους στόχους οι οποίοι είχαν τεθεί σε δημοσιονομικό επίπεδο. Το τελικό αποτέλεσμα θεωρεί ότι «θα κριθεί από τη βιωσιμότητά του, η οποία θα προκύψει ή θα ενισχυθεί». Και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία αυτό, προσθέτει, και σε δημοσιονομικό επίπεδο, «καθώς η χώρα επιτυχώς βγήκε μία φορά στις αγορές, ετοιμάζεται και δεύτερη τώρα, οπότε και στις αγορές θα στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο θα βοηθήσει και στην επιστροφή της ρευστότητας και γενικότερα στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική της».

Τέλος, η κ. Ασημακοπούλου απονέμει εύσημα για τη σύλληψη Μαζιώτη στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. «Θα ήθελα να μεταφέρω ένα μεγάλο “μπράβο” στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν ότι εκτελούν τα καθήκοντά τους με αυταπάρνηση, ηρωισμό, αλλά και αποτελεσματικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.