Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητεί διέξοδο στις εκλογές, πριν την αποκάλυψη των συνεπειών του κορονοϊού.
«Αυτή τη στιγμή επιτελείται το ταχύτερο ξήλωμα του πλέγματος δημοκρατικών κατακτήσεων και δημόσιων αγαθών στην περίοδο της μεταπολίτευσης» ανέφερε αρχικά η κα. Γεροβασίλη στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».
Όπως τονίζει, «με τον κ. Μητσοτάκη να αναζητά, προσωπικά, διέξοδο προς εκλογές πριν την αποκάλυψη των συνεπειών της επόμενης μέρας της πανδημίας, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, με την κοινωνία σε καραντίνα και μέσα στη Βουλή με κλειστές πόρτες, ξηλώνει με ταχύτατο νομοθετικό έργο όλο το πλέγμα με τις δημοκρατικές κατακτήσεις και κάθε δημόσιο αγαθό, την παιδεία την υγεία τις ανεξάρτητες αρχές. Διασπαθίζει δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις και δημιουργεί ένα σκληρό, κομματικό, πελατειακό, αστυνομοκρατούμενο κράτος. Γκρεμίζεται ό,τι έχει χτιστεί σε αυτή τη χώρα στην περίοδο της μεταπολίτευσης».
Και συνεχίζει: «Προχωρούν ακάθεκτοι στην αστυνόμευση των πανεπιστημίων με όλους τους εμπλεκόμενους απέναντι τους. Από τη μία απαξιώνει σύμφωνα με τις ιδεολογικές και πολιτικές προτεραιότητές της τη δημόσια εκπαίδευση και από την άλλη υλοποιεί ένα αποκρουστικό σχέδιο προσλαμβάνοντας 1000 αστυνομικούς για 5 πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επαναφέρει το αναχρονιστικό πειθαρχικό στο πανεπιστήμιο διευρύνοντας το πειθαρχικό δίκαιο. Μειώνει τον αριθμό των εισακτέων. Όλα αυτά γίνονται ενώ έχει απέναντί της όλους τους εμπλεκόμενους. Και όλα τούτα παραμένουν μία υποτιμημένη είδηση όπως υποτιμημένη είδηση παρέμεινε το πρόσφατο συμβάν με το κείμενο των 870 πανεπιστημιακών που το Facebook δεν επέτρεψε να διακινηθεί. Ένα μεγάλο ζήτημα δημοκρατίας για το οποίο στην Ε.Ε ανοίγει συζήτηση, ωστόσο η χώρα μας είναι ουραγός σε αυτό το θέμα θεωρώντας ότι το μικροπολιτικό κέρδος μετρά παραπάνω. Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στοιχεία για τη σύμβαση με την Παλαντιρ, όπως αρνείται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως αρνείται να δώσει στοιχεία για τις διπλές καταγραφές κρουσμάτων της πανδημίας που καταγγέλθηκαν. Αρνούμενη πεισματικά να ακολουθήσει παραδείγματα συντηρητικών κυβερνήσεων που αναδιπλώθηκαν σχετικά με τις πολιτικές τους για τα εθνικά συστήματα υγείας περιμένει να περάσει η πανδημία ώστε να επαναφέρει το σχέδιό της για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Δρα στοχοπροσηλωμένα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και εθελοτυφλεί σε κάθε εξέλιξη στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Ο δήθεν εκπαιδευτικός πλουραλισμός που επαγγέλονταν με την προσθήκη ιδιωτικών πανεπιστημίων προεκλογικά αποκαλύπτεται τελικά ότι ήταν δόλωμα για την υλοποίηση ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας. Η δήθεν ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με την πάταξη της εγκληματικότητας χρησιμοποιήθηκε επίσης ως δόλωμα για μία άνευ προηγουμένου άσκηση αστυνομικής βίας και εγκαθίδρυση ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους».