Την αποσύνδεση της εγχώριας από τη διεθνή τροµοκρατία τύπου Αλ Κάιντα επιχειρεί η κυβέρνηση διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καµία σχέση ανάµεσά τους.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη προχωρεί σε έκτακτη σύσκεψη εµπειρογνωµόνων για τα τροµο-δέµατα την Παρασκευή, ενώ κάποιες χώρες «πακετοποιούν» την Ελλάδα και την Υεµένη, προκειµένου να αυστηροποιήσουν τα µέτρα ασφαλείας στις αεροµεταφορές.

«Ολα αυτά που γίνονται δεν έχουν καµία σχέση µε τη διεθνή τροµοκρατία», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και υπογράµµισε ότι η πρόοδος για την οποία παλεύουν η χώρα και η κοινωνία µας δεν µπορεί να αποσταθεροποιείται «από κάποιους µε συµφέροντα σκοτεινά, που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τους εθνικούς και πατριωτικούς µας στόχους». Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θεωρεί συγκυριακή την αποστολή δεµάτων ίδιου τύπου και κατά τις ίδιες ηµέρες από την Υεµένη και από την Αθήνα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί σαφέστατα πως όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν καµία σχέση µε τη διεθνή τροµοκρατία. Επισήµανε µάλιστα ότι υπάρχει και σχετική δήλωση της γερµανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, η οποία αποσύνδεσε πλήρως το παγιδευµένο πακέτο που έφτασε στην καγκελαρία µε το πακέτο από την Υεµένη που αποδίδεται στην Αλ Κάιντα.

Ωστόσο, ενδεικτική της κινητοποίησης που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η σύσκεψη εµπειρογνωµόνων που θα πραγµατοποιηθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, προκειµένου να αξιολογηθούν οι απειλές που σχετίζονται µε την αποστολή παγιδευµένων δεµάτων από την Υεµένη και την Ελλάδα.

Οπως ανακοίνωσε ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της αρµόδιας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις επιτρόπου Σεσίλια Μάλµστροµ, στη σύσκεψη θα συµµετάσχουν εµπειρογνώµονες από τα κράτηµέλη της Ε.Ε. Τόνισε, επίσης, ότι τα επίπεδα ασφαλείας στον τοµέα των αεροµεταφορών στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. είναι τα υψηλότερα παγκοσµίως και υπογράµµισε ότι στην παρούσα φάση δεν έχουν κατατεθεί προτάσεις για την ενίσχυση των κανόνων ασφαλείας.

Διπλωµατικές πηγές σηµειώνουν ότι δεν αποτελεί µυστικό πως εκτός από τις ΗΠΑ, χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερµανία, το Βέλγιο και η Βρετανία πιέζουν για αυστηρότερα µέτρα ασφαλείας κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που «πακετοποιούν» την εγχώρια τροµοκρατία στην Ελλάδα µε την ισλαµική τροµοκρατία.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ