Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, «η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΠΑ περιέγραψε τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι παραπληγικοί και βαριά κινητικά ανάπηροι στη χώρα μας, σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης».

Τα προβλήματα σχετίζονται με την κατάσταση που επικρατεί στο μοναδικό κέντρο αποκατάστασης στο ΕΙΑΑ, στους Αγίους Αναργύρους, ιδιαίτερα μετά τη διασύνδεσή του με το ΚΑΤ. Τα προβλήματα αυτά αναγκάζουν την οικογένεια, ιδιαίτερα του νέου ανάπηρου, να πουλάει την περιουσία της για να μπει ο άνθρωπός της σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου έθεσε το ζήτημα του τεράστιου κόστους διαβίωσης για έναν βαριά ανάπηρο, την ίδια στιγμή που περικόπτονται φάρμακα, θεραπείες και υγειονομικό υλικό με αποτέλεσμα ο κινητικά ανάπηρος να βιώνει σήμερα δραματικές καταστάσεις. Ακόμα οι συνδικαλιστές έθεσαν τα ζητήματα της ανεργίας που μαστίζει τον χώρο και το απαράδεκτο γεγονός ότι ακόμα και ο ειδικός νόμος για τις προσλήψεις των ΑΜΕΑ παραμένει ανενεργός για πολλά χρόνια.

Ο Δημ. Κουτσούμπας δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των βαριά κινητικά αναπήρων και των παραπληγικών, για να επιλυθούν από την κυβέρνηση τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν σήμερα, όπως αυτά που αφορούν στην πρόληψη της αναπηρίας, στην αποκατάσταση, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ζητήματα που το ΚΚΕ ιεραρχεί, καθώς επίσης και τα ζητήματα της εξασφάλισης του δικαιώματος στη δουλειά και της πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον.

Ο γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι τα προβλήματα αυτά είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται σήμερα, όταν υπάρχει υψηλό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, που θα μπορούσε στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής και εξουσίας να παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους παραπληγικούς και βαριά κινητικά ανάπηρους.