Για ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις επόμενες ημέρες έκανε λόγο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. «Πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά, και η κυβέρνηση θα είναι περισσότερο ενισχυμένη τις επόμενες ημέρες», τόνισε, μιλώντας στον Σκάι.

«Το ότι κάποιοι βουλευτές που είχαν απομακρυνθεί βλέπουν τα λάθη τους και διορθώνουν τη θέση τους είναι λάθος;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι απαίτηση. «Βάζουμε πλάτη όταν όλοι οι άλλοι σφυρίζουν κλέφτικα» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά το θέμα είναι τι θα περιέχει ο ανασχηματισμός… δεν είναι τόσο θέμα πολιτικών αλλά προσώπων» υπογράμμισε.

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε ο κ. Αυγενάκης είπε ότι δεν πρέπει «να μην εκμηδενίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού αν πιστεύαμε τι λέγανε οι ξένοι τότε η Ελλάδα θα είχε πέσει προ πολλού στα βράχια…».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις Αυγενάκη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «πλαστή» την πλειοψηφία που προσπαθούν να δημιουργήσουν στην συγκυβέρνηση.

Τόνισε δε ότι μπορεί να δημιουργηθεί «μπλοκ δυνάμεων από την Αριστερά έως την προοδευτική Αριστερόστροφη Κεντροαριστερά».