Ένα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επέτειο του Πολυτεχνείου ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Θυμόμαστε και τιμούμε όσους έδωσαν και τη ζωή τους για την ελευθερία και τη Δημοκρατία. Οι αγώνες τους είναι πάντα επίκαιροι.

Κανείς δεν ξεχάστηκε, κανείς δεν θα ξεχαστεί», ανέφερε το μήνυμα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι, στον χώρο μπροστά από τα πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ και νυν γραφεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, στο πάρκο Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το πρωί της Τρίτης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν στο χέρι ένα κόκκινο γαρύφαλλο, φορούσαν μάσκες ενώ κρατούσαν και αποστάσεις στον προαύλιο χώρο όπου συγκεντρώθηκαν.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, στη μνήμη των βασανισθέντων του ΕΑΤ – ΕΣΑ. Στεφάνι κατέθεσαν και η γραμματέας της ΚΟ, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος, Σωτήρης Αλεξίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ανάμεσα τους οι Παύλος Κλαυδιανός, Δώρα Καλλιπολίτη, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Στέφανος Τζουμάκας.