Δημοψηφισματικό χαρακτήρα δίνει στις εκλογές ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ » Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα ΝΕΡΙΤ 101,8 είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, γιατί οι δημότες καλούνται να πουν: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Αθήνα όπως είναι σήμερα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην αλλαγή που χρειάζεται.
Ζήτησε από τους Αθηναίους πολίτες να αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, καθώς – όπως είπε – τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.
«Είτε κάποιος ψηφίζει κεντροαριστερά, είτε κεντροδεξιά στις εκλογές, μπορεί να έχει το ίδιο πρόβλημα με το σπασμένο πεζοδρόμιο, με τη βρώμικη πόλη, με το ότι δεν υπάρχει φωτισμός και πράσινο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν για παράδειγμα ζούσαμε στον Άγιο Παντελεήμονα και ήμασταν οι ίδιοι μέσα στη γειτονιά μας μετανάστες και ξένοι, το ίδιο πρόβλημα θα είχαμε ανεξαρτήτως με το τι ψηφίσαμε στις εκλογές. Θα θέλαμε λύση στο πρόβλημα μας. Όλοι έχουμε την ταυτότητα μας, αλλά την πολιτική μου ταυτότητα την αφήνω πίσω, όταν μιλάμε για την Αθήνα και τη γειτονιά μας. Είναι θέμα κοινής λογικής».
Αναφερόμενος στον Νικήτα Κακλαμάνη, τόνισε πως στις δημοσκοπήσεις κυμαίνεται σταθερά από το 7% έως το 9%, ποσοστό, που δεν τον οδηγεί στο δεύτερο γύρο, αλλά παράλληλα είναι ένα ικανό ποσοστό που μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε ρεύμα και δυναμική.
«Μιλάω με τη φωνή της συνείδησης και της λογικής. Μάλιστα με τον κ. Κακλαμάνη, έχω πολύ καλή σχέση και απολύτως κανένα προσωπικό πρόβλημα και σέβομαι τις επιλογές του». Υπογράμμισε. Για να συμπληρώσει: «Η κεντροαριστερά και η αριστερά έχουν μια κοινή συνισταμένη όπως το τζαμί, το παραεμπόριο, το λαθρεμπόριο, την αναρχία, τις διαδηλώσεις, το κλείσιμο των δρόμων και κατ’ επέκταση το γονάτισμα των μαγαζιών. Εμείς κινούμαστε σε άλλη λογική. Λέμε φως παντού, ίδρυση αστυνομίας για το κέντρο της Αθήνας – όπου έχει αποδεχτεί την πρόταση μας ο κ. Δένδιας – οι διαδηλώσεις να επιτρέπονται μόνο σε Tριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, ξερίζωμα στο παραεμπόριο, μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα, απαλλαγή δημοτικών τελών σε συγκεκριμένες ζώνες των επιχειρηματιών, δωδεκάμηνος τουρισμός, αλλαγή όψης της πόλης μας, θέσεις εργασίας και αύξηση εισοδήματος».
Και ξεκαθάρισε: «Όλα αυτά θα γίνουν με έργα και όχι με λόγια».
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι «στις δημοσκοπήσεις μας, φαίνεται ότι το νούμερο ένα πρόβλημα των Δημοτών είναι η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα, η βρωμιά και το σκοτάδι, που δημιουργεί όλα τα παραπάνω. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους».
Πρόσθεσε ότι «ο μέσος όρος τουριστικής διανυκτέρευσης στην Ευρώπη είναι τρεις, στην Ελλάδα μόλις δύο. Εάν αυξηθεί και στην Αθήνα σε τρείς, τότε υπολογίζεται ότι το εισόδημα θα αυξανόταν κατά 14%, άρα και οι θέσεις εργασίας».
Αναφορικά με το τέμενος τόνισε ότι «είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να λυθεί. Προφανώς και θέλουμε να δώσουμε λατρευτικό χώρο στους μουσουλμάνους, αλλά όχι ερήμην των Αθηναίων». Και σημείωσε: «Έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν το που θα γίνει. Οι αρμόδιοι επιστήμονες θα μας κατατοπίσουν παράλληλα ποια θα ήταν η καταλληλότερη περιοχή. Δεν είναι δημοκρατία, αυτό που κάνει ο κ. Καμίνης να αποφασίζει και να ανακοινώνει ότι το τέμενος θα γίνει δίπλα από τον Παρθενώνα. Το τέμενος θα φέρει και άλλη λαθρομετανάστευση, λαθρεμπόριο και παραβατικότητα, οι Αθηναίοι έχουν δικαίωμα να το γνωρίζουν και να αποφασίσουν οι ίδιοι».