Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία του Πειραιά κ. Θόδωρος Δρίτσας, καταγγέλλει πως με δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας πριμοδοτείται ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δαπάνες για τις προσκλήσεις για εκδηλώσεις προβολής της υποψηφιότητας του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά, που ο κ. Αρβανιτόπουλος στηρίζει ανοιχτά, αποστέλλονται μέσω υπηρεσιών courier, από το Υπουργείο Παιδείας επιβαρύνοντας έτσι τον ελληνικό λαό.

Το Υπουργείο Παιδείας, σε απάντησή του η οποία δημοσιεύτηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει για το θέμα πως, «πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του και συνακόλουθα καμία δαπάνη σχετική δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας».

Επιμένοντας στο θέμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Θεανώ Φωτίου, Χρήστος Μαντάς, Απόστολος Αλεξόπουλος και Γιάννης Αμανατίδης με ερώτησή τους ζητούν από τον υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο, εάν «έδωσε ο ίδιος την εντολή για την αποστολή των συστημένων επιστολών που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του κ. Μώραλη, υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά».

Σύμφωνα με τους βουλευτές η ερώτηση κατατίθεται επειδή ο κ. υπουργός «καταχράται την εξουσία που του ανέθεσε η Πολιτεία», όπως και «δημόσιους πόρους και Δημόσιες Υπηρεσίες», ενώ «η απάντηση του υπουργείου είναι καταφανώς ψευδής».