Δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μνημόνια ούτε νέα μέτρα, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Τόνισε ακόμη πως η εποχή των μνημονίων και της κρίσης δανεισμού τελειώνει, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Τι θα κάνουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους;», διερωτήθηκε.

«Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να βγάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Η ύφεση τελείωσε και η ανάκαμψη πλησιάζει. Όλα αυτά πριν έμοιαζαν πράγματα απίστευτα τώρα όμως είναι δεδομένο», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως ο υπόλοιπος κόσμος συγχαίρει την Ελλάδα, ενώ οι εκπρόσωποι της μιζέριας στη χώρα αμφισβητούν αυτά τα αποτελέσματα.

«Πράγματι η χώρα υπέφερε πολύ και ακόμη υποφέρει αλλά τα δύσκολα πέρασαν και τώρα έχει μόνο προς τα πάνω», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε σίγουρος ότι «σύντομα, σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε και πάλι στο ίδιο επίπεδο που ήμασταν προ κρίσης, αλλά σε πιο στέρεες βάσεις». Απαντώντας στην κριτική ότι «ευημερούν μόνο οι αριθμοί, με τους ανθρώπους τι γίνεται;», απάντησε: Πράγματι σήμερα ευημερούν οι αριθμοί αλλά πριν δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα.

«Η χώρα βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι. Σε ένα μήνα θα κλείσουμε 2 χρόνια στην κυβέρνηση. Ποτέ δεν έγιναν τόσες μαζεμένες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τώρα που απέφυγε η χώρα τα χειρότερα, που αλλάζει σελίδα και εποχή, κάποιοι δίνουν αγώνα να μην την αφήσουν να σηκωθεί».

Συνεχίζοντας την έντονη κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Ενοχλήθηκαν που βγήκαμε μόνοι μας στις αγορές. Ενοχλήθηκαν που τελείωσαν τα δανεικά από τα μνημόνια. Μπήκαμε στο μνημόνιο γιατί μας πέταξαν οι αγορές και άρχισαν να μας δανείζουν οι εταίροι μας με όρους σκληρούς. Αλλά τώρα τελειώνει ο αποκλεισμός που μας οδήγησε στο μνημόνιο και η κρίση δανεισμού και η εποχή των μνημονίων».

Έκανε ακόμη λόγο για «αμηχανία» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή μόλις δύο χρόνια μετά η χώρα οδηγείται εκτός μνημονίων, αλλά και για «εσωτερική διχόνοια» ως προς το ζήτημα του νομίσματος.

«Ναι έγιναν λάθη και αδικίες σε πολλούς», παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός και υποσχέθηκα ότι θα αποκατασταθούν όλες. «Βρήκαμε το 2012 την Ελλάδα σε απελπιστική κατάσταση και διαλέξαμε την ανηφόρα της δοκιμασίας και σε δύο χρόνια η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Οι νοσταλγοί του χθες υπόσχονται τώρα να καταργήσουν τα μνημόνια που ήδη τα αφήνουμε πίσω. Τι θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους πλέον; Θα εξαφανιστούν όταν τελειώσει η κρίση και δεν θα υπάρχουν πια μνημόνια», συνέχισε.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε επίσης μήνυμα προς τους «γαλάζιους» βουλευτές να γυρίσουν όλη τη χώρα και να δώσουν τον αγώνα ως το τελευταίο λεπτό, για να αποφευχθεί η χαλαρότητα. «Θυμίστε στον κόσμο ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τρομοκράτες», τόνισε, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ.