O Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να γίνει ο… Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Ελλάδας και πως δεν είναι τέτοιας λογικής. «Αν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, θα έφτιαχνα το δικό μου “Ποτάμι”, ή “Ελιά” ή “Νέα Ελλάδα”» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης στην εφημερίδα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής»:

Τώρα ξέρετε τι λέει ο κ. Μιχαλολιάκος. Ότι εισάγετε στην Ελλάδα την πολιτική σχολή του Μπερλουσκόνι. Από τις επιχειρήσεις στα ΜΜΕ, μετά στο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια στην πολιτική.

«Για να τα λέμε καθαρά και πειραιώτικα, όπως συνηθίζουμε εδώ στο λιμάνι κ. Χιώτη. Προσωπικά δεν έκανα ούτε πρόκειται να κάνω δουλειές με το δημόσιο, άρα δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι. Αν ήθελα θα έθετα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω το δικό μου Ποτάμι ή τη δική μου Ελιά; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω κι εγώ το κόμμα της Νέας Ελλάδας; Συμμετέχω καθημερινά στην παραγωγική δραστηριότητα της χώρας, δημιουργώ τίμιες θέσεις εργασίας. Όχι με λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά. Δεν πολιτικολογώ αόριστα, αλλά δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο. Και σας το είπα και πριν. Η ενασχόληση με την πολιτική και τα κοινά πρέπει να αποτελεί προνόμιο των ανεπάγγελτων ή των κομματικών κολαούζων; Να μας το πει ο κ. Μιχαλολιάκος να το ξέρουμε».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Δρίτσα τι έχετε να πείτε;

«Ο κ. Δρίτσας μέσα από τον πολιτικό του λόγο εκφράζει κι αυτός την αγωνία του για το μέλλον της πόλης και ασκεί κριτική στη διοίκηση Μιχαλολιάκου. Συμφωνώ μαζί του σε πολλά. Και πάντως από κοινού γνωρίζουμε τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της πόλης που πρέπει να διορθωθούν. Θα σας πω και τούτο, διότι όπως ξέρετε εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Αν το δίλημμα ήταν Μιχαλολιάκος ή Δρίτσας, εγώ θα διάλεγα Δρίτσα. Αλλά τώρα υπάρχουμε εμείς. Όλοι οι φορείς του Πειραιά συσπειρώθηκαν και δημιούργησαν αυτή την πλατιά συμμαχία που έχει τις δυνάμεις και τη βούληση να αλλάξει την πόλη».