«Περιμένω από την κ. Μέρκελ, και μας το χρωστάει, να αναγγείλει συγκεκριμένα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων» τόνισε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως είπε, δε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αν δεν χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρές.

Χαρακτήρισε εξαιρετική τη δουλειά του Γιάννη Στουρνάρα για να βγούμε στις αγορές, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει νέο φορολογικό, αντικειμενικό και πραγματικό, όπως είπε, και να πατάξει πλήρως τη φοροδιαφυγή.

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε ατυχέστατη την περίπτωση Μπαλτάκου, λέγοντας «η υπόθεση Μπαλτάκου θόλωνε, για να μην πω σκιάζε τη ΝΔ. Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ και δεν είναι κόμμα που είχε συνομιλίες με την άκρα δεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Το 1974 έκανε το διαχωρισμό ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η ΝΔ δε χωράει φασιστοειδή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τη στεναχωρεί πολύ η στάση του σημειώνοντας «δεν μπορεί ένας άνθρωπος στην ηλικία του κ. Τσίπρα να επιχειρηματολογεί με τακτικές της δεκαετίας του 60», συμπληρώνοντας «δεν μπορείς να κανείς το άσπρο–μαύρο».

«Δε θέλω αλλαγή προσώπων, θέλω αλλαγή στην πολιτική αντίληψη» είπε η κ. Μπακογιάννη και επικαλούμενη το σύνθημα του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε» είπε «απαιτώ από το ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει σοβαρά σε αυτό το τραπέζι (της συζήτησης)».