Στην ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΑ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο πεντάμηνο, στις προσλήψεις οδηγών, στη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, αλλά και στις σχέσεις με την Τουρκία, εστίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (31/8).

Ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για ανανέωση του γηρασμένου στόλου του ΟΑΣΑ κατά 50% μέσα στο επόμενο πεντάμηνο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σπάει ένας κύκλος υποεπένδυσης της τελευταίας δεκαετίας. Γίνεται προσπάθεια για επένδυση πέραν του μισού δισ. ευρώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για πρώτη φόρα δίνουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε άλλα 203  λεωφορεία στο δρόμο» είπε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, θα έχουμε ακόμα 300 καθώς κάνουμε κάτι πρωτοποριακό: υιοθετούμε το θεσμό του leasing. Και πρόσθεσε: «Και λεωφορεία να είχαμε παραπάνω, σήμερα έχουμε μόνο 3.000 οδηγούς ενώ χρειαζόμαστε 6.000. Θα κάνουμε συνολικά 1.000 προσλήψεις, μόνιμο προσωπικό, γιατί και τα ΚΤΕΛ θα πάρουν 550 οδηγούς, προσλήψεις με διαδικασίες fast track» σημείωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε συνδυασμό και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΜΜΜ.

Ελληνοτουρκικά

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αφού σημείωσε ότι «όλοι όσοι εκφράζουμε δημόσιο λόγο για τα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε ότι «για πρώτη φορά βλέπουμε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στην Τουρκία».

«Έχουμε δύο μεγάλες αλλαγές: Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει ότι το πεδίο της αντιπαράθεσης πλέον πάει στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο. Και η δεύτερη, η οποία θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι το γεγονός ότι τα ελληνοτουρκικά πλέον γίνονται ευρωτουρκικά. Η λυσσαλέα αντίδραση του Ερντογάν, έναντι των Ευρωπαίων,  δείχνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει και πως δεν είμαστε μόνοι μας». Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση οδηγηθεί σε διάλογο με την Τουρκία, ανέφερε μια φράση του Τσόρτσιλ, ότι «εμείς δεν πρόκειται να συρθούμε σε διάλογο έχοντας το κεφάλι μας στο στόμα της τίγρης. Διάλογο με μια χώρα που κάνει όσα κάνει, δεν πρόκειται να κάνουμε»,  τόνισε.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή του προκάλεσε θλίψη γιατί, όπως εξήγησε, ενώ ο κ. Τσίπρας αρχικά ήταν σύμφωνος, τελικά επέλεξε το «παρών». «Πρόκειται για τον απόλυτο λαϊκισμό», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «στα εθνικά ζητήματα οι τόνοι πρέπει να είναι κατεβασμένοι και να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία».