Για την επίσκεψή του στο Imperial College και όσα έγιναν με έλληνες φοιτητές που τον «υποδέχτηκαν» με συνθήματα εναντίον του μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτό που έγινε χθες, είναι ένα πολύ τυπικό παράδειγμα του τι υφιστάμεθα από μια ομάδα ανθρώπων που νομίζουν ότι έχουν το μόνο δικαίωμα να εκπροσωπούν αυτό που ονομάζεται Δημοκρατία στη χώρα μας», είπε ο υπουργός Υγείας στο ΒΗΜΑ FM.

Και συμπλήρωσε: «Κάποιοι, καλώς ή κακώς, καλούν σε ένα πανεπιστήμιο του Λονδίνου έναν Έλληνα πολιτικό για να τον ακούσουν. Κάποιοι διαφωνούν. Κανένα πρόβλημα, είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα. Μπορούν να διαφωνούν και να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους, αλλά τα σφυρίγματα, οι βρισιές οι χυδαιολογίες και οι τραμπουκισμοί τι χρειάζονται; Ποιοι κανόνες της Δημοκρατίας επιτρέπουν σε κάποια πλουσιόπαιδα να κάνουν αυτά – διότι μη μου πείτε για φτωχόπαιδα στο Λονδίνο, διότι θα με πιάσουν τα γέλια».

«Είναι και λίγο αστείο, Syriza of London. Έρχεσαι στο Σίτι του Λονδίνου να κάνεις επανάσταση στον καπιταλισμό; Η Ν.Δ. είναι καπιταλιστικό κόμμα, δεν έχει πρόβλημα (στο Λονδίνο). Για φαντάσου, όμως, Ν.Δ. στην Αβάνα ή στην Κορέα… Να τα ξεκαθαρίσουμε: αν είσαι κομμουνιστής, δεν μπορείς να είσαι στο Σίτυ του Λονδίνου. Να πας στη Βόρεια Κορέα ή στην Αβάνα. Δεν μπορείς! Να το ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γίνεται αυτό. Δεν είπα να έχει ή να μην έχει λεφτά. Να έχει λεφτά και να τα χαίρεται! Αλλά δεν μπορεί να μου πουλάει επανάσταση από το Σίτι του Λονδίνου. Άμα του αρέσει ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός, να πάει σε μια τέτοια χώρα. Να πάει σ’ εκείνον τον τύπο που πήρε το 100% στη Βόρεια Κορέα και να απολαύσει τον σοσιαλισμό του. Όχι να μου το παίζει σοσιαλιστής από το Σίτι», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.