Το Νοέμβριο του 2013 η γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης Μαρί Λεπέν, αποκήρυξε το Νίκο Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή, ως “νεοναζιστικό κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με το Εθνικό Μέτωπο, καθώς το κόμμα της δεν παραβιάζει τον νόμο όπως η ΧΑ”.

Αυτή τη φορά, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ, ο ιδρυτής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, ευρωβουλευτής, Ζαν Μαρί Λεπέν, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την οργάνωση και αν θα μπορούσαν να συνεργαστούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο, ο γάλλος ακροδεξιός πολιτικός λέει ότι δεν τον παραξενεύει η εμφάνισή της στην ελληνική κοινωνία, καθώς την ερμηνεύει ως αποτέλεσμα της κρίσης. Εκτιμά μάλιστα πως αν στην Ελλάδα «αποκαθίστατο μία σχετική οικονομική σταθερότητα, οι αντιδράσεις του λαού θα ήταν πιο μετριοπαθείς».

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως «εγκληματικής οργάνωσης», ο Ζ. Μ. Λεπέν σημειώνει: «Δεν γνωρίζω το πρόβλημα και δεν μπορώ να ξέρω γιατί χαρακτηρίζεται εγκληματική, μόνο και μόνο επειδή αντιτίθεται στην ενιαία άποψη. Δεν πιστεύω πως μόνον αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό».

Ο επί 35 χρόνια ευρωβουλευτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, δεν αποκλείει μια συμμαχία του Εθνικού Μετώπου με τη Χ.Α. στο Ευρωκοινοβούλιο. «Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό εκ των προτέρων. Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα συνίσταται από εκλεγμένους βουλευτές. Συνεπώς, ανάλογα με τους βουλευτές θα αποφασισθεί εάν αυτοί θα πρέπει, θα μπορούν να ανήκουν σε ένα σχήμα, εάν τα πολιτικά τους προγράμματα είναι συμβατά, εάν σέβονται τη βασική αρχή του έθνους, που δεν πιστεύουν στη δημιουργία μίας μοναδικής Ευρώπης αλλά αντίθετα στη σύμπραξη πολλών ευρωπαϊκών εθνών, ενωμένων όσο το δυνατόν πιο αδελφικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μ. Λεπέν.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Ζαν Μαρί Λεπέν…