Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πως η κυβέρνηση, αντί για την ευνοϊκή δήλωση που επεδίωκε, εισέπραξε μια τελεσιγραφική προτροπή του τύπου «βρείτε τα με την Τρόικα μέχρι την Κυριακή».

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ανέφερε πως παρόλα αυτά και επειδή οι εταίροι θεωρούν τη σημερινή κυβέρνηση την πιο βολική για την πολιτική τους, την πιέζουν μεν να δεσμεύσει τη χώρα με νέο Μνημόνιο, αλλά λόγου του φόβου συντριβής της ΝΔ και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη του Μαΐου, τελικά θα τα «βρουν» και θα μεταθέσουν τη «λυπητερή» για μετά τις εκλογές.

Το «ψητό» βρίσκεται στη δέσμευση της χώρας με νέο Μνημόνιο από την σημερινή κυβέρνηση, αφού τον Μάιο λήγουν κάποια ομόλογα. Η δόση που περιμένει η κυβέρνηση, θα έπρεπε να έχει δοθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είπε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

Επειδή όμως τα ομόλογα είναι προς την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ, θεωρώ ότι τελικά η δόση θα δοθεί, παραμονές των Ευρωεκλογών και θα προσπαθήσουν να την «πουλήσουν» ως χάντρες και χρωματιστά καθρεφτάκια στους πολίτες.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Παπαδημούλη:

Το «ψητό» βρίσκεται στην προσπάθεια να δεσμευτεί η χώρα με νέο Μνημόνιο από αυτήν την κυβέρνηση, ώστε να δεθούν τα χέρια της επόμενης.

Το δημοσίευμα του Bloomberg δείχνει ότι και η πίεση για τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και για το πότε θα βγει η Ελλάδα στις αγορές είναι μοχλοί στο ίδιο παιχνίδι.

Δε θα «φτουρίσει» Κεντροαριστερά που να είναι εχθρική στην Αριστερά και υποτακτική στη ΝΔ

Στον χώρο της αυτοπροσδιοριζόμενης ως Κεντροαριστεράς υπάρχει συρρίκνωση και πολυδιάσπαση. Και η συρρίκνωση προκύπτει γιατί δεν είναι δυνατόν να «φτουρίσει» Κεντροαριστερά στην Ελλάδα, η οποία να είναι εχθρική προς την Αριστερά, και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ φιλική έως υποτακτική προς τη ΝΔ, η οποία είναι πολύ πιο δεξιά από τη ΝΔ του ιδρυτή της, του Κων/νου Καραμανλή. Κατά τα άλλα, όλοι μιλούν για ενότητα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει «αμοιβαδοποίηση».

Και επειδή οι γέφυρες που προσπάθησαν να στήσουν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ οι «58», κατέρρευσαν, μία μέρα μετά από τη συντριβή της «γέφυρας» ήρθε το «Ποτάμι», με έτοιμο logo, με υλικό από αυτόν τον χώρο και σε πρόσωπα και σε ιδέες, και φοβάμαι ότι συμπαρασύρει τα «συντρίμμια» από τις καταστραμμένες γέφυρες.

Σε πολλά ΜΜΕ υπάρχει ένα «χοντρό» πουσάρισμα και μια έντονη προβολή του κ.Θεοδωράκη. Θυμίζω ωστόσο σε όσους βιάζονται, ότι ο κ. Αβραμόπουλος με το ΚΕΠ ξεκίνησε με 20% στις δημοσκοπήσεις και τελικά δεν έφτασε ούτε μέχρι τις εκλογές.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σωστά τη δουλειά του, τα προβλήματα θα βρεθούν στην αυλή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Στην κάλπη ξυρίζουν τον γαμπρό και το αν θα είναι «Ποτάμι,» ρυάκι ή αυλάκι θα φανεί στο χειροκρότημα.

Κατά τα άλλα αν και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σωστά τη δουλειά του και διαρκώς βελτιώνεται, τα προβλήματα που δημιουργεί το «Ποτάμι» θα βρεθούν στην αυλή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Το παράδοξο είναι ότι ένα νεοπαγές αρχηγικό σχήμα που το προβάλλουν σκανδαλωδώς ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, απειλεί την ίδια την κυβερνητική σταθερότητα. Εμείς ακόμη κι αν ο λαός στην κάλπη των εθνικών εκλογών μας δώσει αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε συμμαχίες, και κοινοβουλευτικές αλλά και μέσα στην κοινωνία.

Για να αλλάξει η χώρα πορεία και να ορθοποδήσει η κοινωνία χρειάζεται σκληρή και πολύχρονη δουλειά, με ευρύτερες δυνατές συμμαχίες.

Αλλά πάνω σε πρόγραμμα και με κριτήριο τη στράτευση ικανών και έντιμων ανθρώπων που θα συμφωνούν με το πρόγραμμά μας και δεν θα τους κρατάει το κατεστημένο από ευαίσθητα σημεία του σώματός τους…