«Προσδοκώ να πείσω τους Αθηναίους ώστε να πάρουμε την Αθήνα στα χέρια μας. Δεν έχω πρόβλημα να κάνω ρήξεις και τομές και να συγκρουστώ με συμφέροντα αν χρειαστεί . Άλλωστε το έχω ξανακάνει» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στην εκπομπή της Έλλης Στάη στο διαδικτυακό κανάλι THE TOC .

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα υποχρηματοδότησης του Δήμου ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι θα γίνει με τη χρήση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και με τη βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που μπορεί να συγχρηματοδοτήσει έργα απαραίτητα για τη ζωή των Αθηναίων .

«Ο κ. Καμίνης πήρε το μνημόνιο και το εφάρμοσε στις υπηρεσίες του Δήμου , οι οποίες δε γίνεται να περιοριστούν περισσότερο .Θα κάνω ότι είναι δυνατόν-τόνισε- να διατηρηθεί ο σημερινός αριθμός υπαλλήλων. Άλλο νοικοκυροσύνη στην πόλη και άλλο νοικοκυροσύνη στο Δήμο» , είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος .

«Με τον κ. Σακελλαρίδη διαφωνούμε στις προγραμματικές μας θέσεις : Λέω ‘’αστυνομία παντού’’ και λέει ‘’όχι αστυνομία στο κέντρο’’. Λέω ‘’πάταξη του παραεμπορίου’’ και λέει ‘’χωροθέτηση’’, λέω ‘’όχι στις προσλήψεις’’ και εκείνος μιλά για’’ νέες προσλήψεις».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έδωσε απάντηση σε αυτούς που ζητούν την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα όσων συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές : «Με μια παραίτηση δε θα καλύψω μικροσκοπιμότητες . Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο .Πριν ζητηθεί παραίτηση από τους υποψήφιους στο Δήμο , σύμφωνα με τις θέσεις του συνεδρίου της ΝΔ , θα έπρεπε να ζητηθεί η παραίτηση πρώτα από όσους είναι βουλευτές και ταυτόχρονα υπουργοί καθώς όπως προβλέπει και το Σύνταγμα κανείς δε μπορεί να είναι ελέγχων και ελεγχόμενος».