Εισηγήσεις προκειμένου να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδος δέχεται αυτές τις ώρες από συνεργάτες της αλλά και βουλευτές, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά καθώς αμφότεροι επέλεξαν να απέχουν από την αποψινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου που αφορά τις διαδηλώσεις, θέση που δεν συνάδει με αυτήν του κόμματος τους.
Να σημειωθεί ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει επί της αρχής το σχέδιο νόμου μετά τις αλλαγές που πρότεινε και έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση.
Παπανδρέου και Καστανίδης εξέφρασαν ανοικτά τις αντιρρήσεις τους, παρά τις αλλαγές.που έγιναν σε επίμαχες διατάξεις. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν υπήρξε σοβαρή διαβούλευση επί του θέματος, προσθέτοντας πως παρά την υπεύθυνη στάση του ΚΙΝΑΛ να βελτιωθεί το νομοσχέδιο στην ουσία του αυτό παραμένει αντιδημοκρατικό.
Μίλησε δε για την ανάγκη κανόνων αλλά όχι περιορισμών, σημειώνοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά». Όσον αφορά την αστική ευθύνη του οργανωτή, έκανε λόγο για «απαράδεκτη διάταξη που ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης».
Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν η κυρία Γεννηματά κάνει δέκτες τις εισηγήσεις για αποπομπή των δύο βουλευτών και ιδίως του κ.Παπανδρέου ο οποίος έχει διαγράψει την δική του ιστορία στο κόμμα. Προφανώς η τελική απόφαση θα παρθεί σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο εσωτερικό της παράταξης.