Την πεποίθησή του ότι ο Νίκος Παππάς δεν ενεργούσε χωρίς να γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέο ’89 και κάλεσε την κυβέρνηση να τον βάλει στο κάδρο και να χτυπήσει απευθείας τον ίδιο, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε:
«Η ανιστόρητη επίκληση του ’89 από τον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να αλλάξει το γεγονός ότι ο πιο στενός του πολιτικός συνεργάτης βρέθηκε να είναι πρωταγωνιστής των συγκεκριμένων αποκαλύψεων.
Προφανώς και δεν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Παππάς ενεργούσε χωρίς ο πρωθυπουργός του να γνωρίζει τη δράση του.
Η σύνδεση πολιτικής και χρήματος είναι καρκίνωμα στο σώμα της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να την απαλλάξουμε απ’ αυτό. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, όμως, οι οποίες είναι μάλιστα ενδεικτικές για την απαξιωτική προς τους θεσμούς και τη δημοκρατία ποιότητα της διακυβέρνησης που είχε η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι απλά η συνέχεια των μεθοδεύσεών του.
Πριν από μια πενταετία έσυρε τη χώρα στο εξευτελιστικό fast-track ψευτο-δημοψήφισμα, εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του.
Η σοσιαλδημοκρατία για να ξεπεράσει την κρίση της δεν έχει ανάγκη να μιμείται τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους Podemos, αλλά μόνο το καλό κομμάτι του εαυτού της, αυτό που έχτισε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και έκανε συγκριτικά την Ευρώπη την περιοχή του πλανήτη με τις μικρότερες κοινωνικές ανισότητες».
Επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία η Ε.Ε. στην πρώτη Σύνοδο επί γερμανικής προεδρίας, στις 17-18 Ιουλίου.
«Το πακέτο των 32 δισ. ευρώ που αναλογεί στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι πολύ σημαντικό συγκριτικά με άλλες χώρες, π.χ. το Βέλγιο με ανάλογο πληθυσμό και περίπου 10.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, δικαιούται μόλις 5,5 δισ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα έχει καμία δικαιολογία εάν αποτύχει στην ανάσχεση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού, κάτι που θα συμβεί αν δεν αποκτήσει συγκροτημένα σχέδια απορροφητικότητας και αξιοκρατικά στοχευμένες δράσεις», ανέφερε.
Για τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας και την προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου που κάνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι «η Ε.Ε. δεν πρέπει να κάνει πίσω σε σημαντικά ζητήματα γεωπολιτικής ασφάλειας, γιατί η οικονομικά αποδυναμωμένη και με μεγάλη εξάρτηση Τουρκία, όσον και αν προσπαθεί να μην φαίνεται, φοβάται περισσότερο την κλιμάκωση των σχέσεων πάρα το αντίστροφο».
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία για να ξεπεράσει την κρίση της δεν έχει ανάγκη να μιμείται τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους Podemos, αλλά μόνο το καλό κομμάτι του εαυτού της, αυτό που έχτισε το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και έκανε συγκριτικά την Ευρώπη την περιοχή του πλανήτη με τις μικρότερες κοινωνικές ανισότητες».